7x spetterende waterspeeltuinen voor kinderen

13.06.2022 17:00
dat ging ff mis meer zwemmen Beeld: Shutterstock

Voor als je niet genoeg kunt krijgen van watergevechten: we selecteerden zeven leuke waterspeeltuinen in Nederland.

Plonsgevaar

Een handdoek en setje droge kleren komen zeker van pas in Hoppies Natuurspeeltuin in Ammerzoden. Na een middag vlotten bouwen, spelen in het speelwater en banjeren over het blotevoetenpad zijn je kinderen waarschijnlijk niet meer droog. Echt een fijn plekje.

Zwembroek mee

Maak je borst maar nat. In Gasselte dobbert het grootste open waterpark van Nederland. Op recreatieplas ’t Gasselterveld drijft een giga aquapark met obstakels, glijbanen en een blob. Voor de echte waterratten: combineer het aquapark met de schansglijbaan of een rondje suppen.

Waterparcours

Voor je het weet bungel je boven het water. In Recreatiepark Het Hulsbeek in Oldenzaal tref je een tof waterparcours. Met wiebelende bruggen, staptonnen en slingertouwen. Het Hulsbeek heeft ook een klimparcours, zwemwater en peuterbad. Genoeg te doen dus op een warme zomerdag.

Lees ook: 7x Waterspelletjes voor in de tuin of op straat

Spetterpret

Op smeltend hete zomerdagen is BatensteinBuiten in Woerden zo’n plek waar je wilt zijn. Overal in de waterspeeltuin sproeien verfrissende waterstralen je tegemoet. En met de grote bomen rond de speeltuin is er ook genoeg schaduw om te loungen terwijl de kinderen spelen.

Stadsvijver

Elke zomer is het Amsterdamse Bos een waar waterparadijs voor kinderen. Midden in de Grote Vijver zijn speeleilanden waar je heen klimt of vaart. Een wankele loopbrug of trekvlot brengt je naar de overkant. Eenmaal op het eiland kun je picknicken, zonnebaden en hutten bouwen. Genieten maar.

Pootje baden

Jij lekker zonnen op een picknickkleed terwijl je kids spetteren in de speelgoot met ondiep. Klinkt goed toch? Met zandstrandjes, wipkippen, een kabelbaan en graafmachientje is Waterspeeltuin BuytenDelft in Delft ’s zomers een prachtige plek voor kinderen.

Lees ook: 4x avontuurlijke waterparken in Nederland

Waterlabyrint

Als je ze een bootjeslabyrint belooft, willen de kinderen zeker mee uit wandelen in dit toffe park. Park Vijversburg ligt in Friesland en zit vol met zomers vermaak: schommels in de heg, lopen over water, een moderne boomhut, een waterlabyrint, waterspeeltoestellen en meer. Giesto mei?

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.