7x gratis zomeruitjes

09.07.2019 15:58
gratis zomeruitjes kinderen Beeld: Shutterstock

Er met je kinderen op uit, maar niet veel geld kwijt zijn? Check dan dit lijstje met de leukste gratis zomeruitjes: jij en je kind blij, maar je portemonnee ook.

Vliegtuigen spotten

Half Nederland pakt massaal het vliegtuig deze zomer, dus reden te meer om een dagje naar Schiphol te gaan. Niet om in de rij te staan natuurlijk – je strijkt gewoon neer bij de vertrek- en landingsbanen en je kind kijkt z’n ogen uit. Check Vliegtuigspotter.nl voor de actuele start- en landingsbanen, spottersplaatsen en routebeschrijvingen.

Zelf ook even het vliegtuig instappen? Dat doe je voor nop op het Panoramaterras, waar je een KLM Fokker van binnen kunt bekijken.
 

Poppentheater

Ga je een dagje naar Amsterdam met je kind? Vanaf mei tot oktober kun je elke zondagmiddag gratis voorstellingen bekijken van Jan Klaassen en Katrijn. De poppenkast op de Dam, vlak voor het Koninklijk Paleis, is al 120 jaar een begrip in de hoofdstad.
 

Ontdek de wereld van bijen

Op 13 en 14 juli zijn weer de landelijke Open Imkerijdagen. Neem gratis een kijkje in de wereld van de honingbij: hoe gaat hij te werk en waar in de bijenkast zit de koningin? En hoe wordt honing eigenlijk geoogst? Kijk hier bij welke imkers je langs kunt gaan.
 

Lees ook:
13x goedkoop uit eten met kinderen >

 

Naar de bieb

In veel bibliotheken worden in de zomervakantie activiteiten voor kinderen georganiseerd. Denk aan voorleesmiddagen, knutselopdrachten of workshops. Kost niets en je kind steekt er ook nog wat van op. Na afloop neem je een nieuw voorraadje leesvoer mee naar huis – zo komen jullie die zomer wel door.
 

Paardenkamp

Het paardenkamp in Soest is hét zomeruitje als je kind gek is op paarden. Hier worden 120 paarden en pony’s verzorgd door vrijwilligers. De entree is gratis en je kunt er op één van de drie boerderijen een rondleiding krijgen.
 

Speeltuin

Altijd goed: met je kind naar de speeltuin. Bij veel speelplekken is de entree gratis, zoals speeltuin Mart Roeffen in Grubbenvorst (Limburg). Dankzij de inzet van vrijwilligers betaal je hier niets voor het gebruik van de speeltoestellen en toiletten en je ze je auto ook nog eens voor nop neer. Picknickmand mee en de middag is geslaagd.
 

Naar de openluchtbioscoop

Ook dit jaar kun je weer genieten van een film in de openlucht: gratis en voor niets. Bekijk de leukste films en documentaires na zonsondergang in Amsterdam en Utrecht. Toegang is vrij, maar een donatie wordt wel gewaardeerd. Zeker zijn van een goeie plek? Reserveer online een strandstoel.

Voor kinderen t/m 12 jaar is er op zondag 18 augustus Pluk Mini: een heerlijke middag vol activiteiten. Bekijk afleveringen van Pippi Langkous, doe mee met kinderyoga of ga een potje bliklopen en swing mee in de minidisco.

Datum:  31 juli t/m 4 augustus, Utrecht   /  14  t/m 24 augustus, Amsterdam (speciale kindermiddag op 18 augustus).

 

 

Op de hoogte blijven van meer leuke uitjes? Volg ons op Facebook en Instagram.