7x Gent met kinderen

26.04.2019 12:28
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Ga je een weekendje naar België, sla dan de stad Gent niet over. Van een imposante burcht tot fraaie speurtochten en speeltuinen: je kind zal zich hier niet snel vervelen. Wij zetten de leukste uitjes in Gent voor je op een rij.

Gravensteen

Bij een bezoekje aan deze burcht ga terug in de tijd en stap je in de wereld van de ridders uit de 12e eeuw. Ga voor de audiotour om alles te weten te komen over de geschiedenis van de burcht en neem boven een kijkje voor een schitterend uitzicht over de stad. Oh, en kinderen tot 18 jaar gaan er gratis naar binnen.

Rondvaart

Niet alleen in Brugge vind je veel bruggen en kanalen, ook in Gent stroomt water in een groot deel van de stad. Stap aan boord van één van de rondvaartboten en bekijk de stad relaxed vanaf het water. In de weekenden kun je ook kiezen voor een watertram, waarbij je één van de waterhaltes gratis aandoet met de CityCard Gent.

Speurtocht

Wat is er leuker voor kinderen dan een stad te ontdekken met een speurtocht? In Gent hebben ze daar handig op ingespeeld door de app OJOO te ontwikkelen. Je downloadt ‘m gemakkelijk via Google Play of Apple, kiest een leuke speurtocht uit en je kan op pad. Onderweg moet je natuurlijk opdrachten oplossen om de stad stapsgewijs te leren kennen.

 

Lees ook:
Deze leuke winkelsteden liggen net over de grens met België en Duitsland >

 

De Draak

Nee, geen speelgoedmodel, maar een stenen variant op de beroemde Belfort-toren in het centrum van Gent. Hij staat symbool voor de stad en zou vroeger de schatten in de toren bewaken. De toren behoort inmiddels tot het Werelderfgoed van Unesco en je kunt ‘m beklimmen voor een fraai uitzicht over de stad en de omgeving (vanaf de eerste verdieping is er een lift).

Zwemmen

Ben je in de zomer in Gent? Zoek dan verkoeling in Blaarmeersen, een groen gebied vlakbij de stad. Je vindt er een vijver met zandstrand, een beachvolleybalveld en je kunt er voetballen, tennissen en minigolven. Voor kinderen is er bovendien een junglepad met klimrotsen en een grote speeltuin met een leuk doolhof.

 

Speeltuin

Wie de drukte van de binnenstad even wil ontvluchten, zoekt één van de vele parken op die Gent kent. Ook voor kinderen een prima plek, want in de meeste parken zijn leuke speelmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het Citadelpark of het Sint-Baafskouterpark, met een speelheuvel en wildebloemenpad.

Regent het? Dat kan de pret niet drukken, want Gent heeft ook genoeg indoor speeltuinen. Pretland is de grootste, aan de noordkant van de stad, met onder meer een ballenbak, trampolines, glijbanen en speelauto’s.

 

Prehistorisch Museum

Klinkt misschien saai, maar dat is het zeker niet. In het Huis van Kina leert je kind op een interactieve manier alles over fossielen en bezoekt hij met een speciale app de tentoonstelling Kei-Cool, over gesteenten en mineralen. Welk mineraal wordt bijvoorbeeld gebruikt in de voet van de FIFA wereldbeker? Ook is er een indrukwekkende collectie van vogels, spinnen en planten.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >