7x de leukste uitjes met kinderen in Deventer

05.03.2019 12:25
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Hanzestad Deventer ligt niet alleen schitterend, pal aan de IJssel, er is ook genoeg leuks te beleven voor een dagje weg. Wij verzamelden de leukste uitjes met kinderen voor je.

Mooi uitzicht

Beklim de toren van de Grote of Lebuinuskerk in het centrum van Deventer (mogelijk tussen april en oktober). Na 220 treden sta je op 46 meter hoogte en heb je een prachtig uitzicht over de stad. Een leuk en vooral goedkoop uitje, want je betaalt slechts € 2,50 entree voor volwassenen en voor kinderen één euro.

 

Speurneus

Een leuke manier om de stad te ontdekken is via een speurtocht die de VVV speciaal voor kinderen heeft georganiseerd. Aan de hand van vragen en opdrachten leren kinderen waarom Deventer een Hanzestad genoemd wordt en hoe het er in de Middeleeuwen in de stad aan toe ging. Zelf ook benieuwd? De speurtocht is ook verkrijgbaar voor volwassenen: leuk voor het hele gezin dus. 

 

Speelgoedmuseum

In Deventer vind je een leuk, kindvriendelijk museum over allerlei soorten speelgoed. Van poppenhuizen en treinen tot bordspellen en kijkdozen: in het Speelgoedmuseum kijk je je ogen uit. Verder is er een speelzolder en spelletjesruimte en worden er voor kinderen verschillende voorstellingen georganiseerd op zaterdag.

 

Lees ook:
Alkmaar met kinderen: dit zijn de leukste uitjes >

 

Sporten in de winter en zomer

Of je nou in de zomer of in de winter naar Deventer gaat, bij sportcomplex De Scheg is je dag altijd geslaagd. In de winter kun je lekker schaatsen bij de kunstijsbaan en kunnen kinderen zich uitleven in de winterse speeltuin met een glijbaan, kabelbaan, schommels en nog veel meer. ’s Zomers vind je er een overdekt speelparadijs met een hindernisbaan, voetbalveldje, waterattracties en een draaimolen.
 

Minigolf USA

Zoals in Amerika alles groter dan groot is, is dat op deze midgetgolf baan ook. Je vindt Minigolf USA in Wilp, vlak onder Deventer. De banen, die schitterend aan het water liggen, zijn veel ruimer en uitdagender dan een gewone midgetgolfbaan. Er is een speciale puntentelling zodat kinderen een eerlijke kans maken tegen de volwassenen. Is de winnaar bekroond, dan kun je in het restaurant wat lekkers eten, zoals een satébuffet of hamburgermenu.

 

Naar de schouwburg

Altijd leuk: met de kinderen naar het theater. In de schouwburg van Deventer worden regelmatig voorstellingen gehouden voor het hele gezin. In maart kun je bijvoorbeeld naar Nijntje op de Fiets en in mei beleef je de avonturen van Woezel & Pip in hun tijdmachine. Kijk hier naar het actuele aanbod.

 

Lekker spetteren

Is het een mooie zomerdag, dan is het heerlijk verkoelen in een openluchtzwembad. In Deventer doe je dat in het Borgelerbad, dat naast een binnenbad verschillende buitenbanen heeft. Bijvoorbeeld een ondiep familiebad met glijbaan en een bad voor kleuters en peuters. Daarnaast is er en airtrompline, korfbalveld en trapveldje en natuurlijk ontbreekt de fijne zonneweide met horecagelegenheid en terras niet.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >