6x leuke theatervoorstellingen voor kinderen van 4 tot 8 jaar

22.12.2019 10:41
theatervoorstellingen 4 tot 8 jaar kinderen Beeld: Shutterstock

Op zoek naar een leuk uitje met je kind in deze donkere wintermaanden? Check dan dit lijstje met de leukste theatervoorstellingen voor kinderen van 4 tot 8 jaar.

Dolfje Weerwolfje & Foeksia de Miniheks

Dolfje Weerwolfje rent op een nacht per ongeluk het Heksenbos in. Hoewel hij daar eigenlijk helemaal niet mag komen, raakt hij bevriend met miniheksje Foeksia. Maar dan wordt Dolfje gevangen genomen en barst de strijd los tussen de heksen en de weerwolven. Komt hij ooit nog vrij?
Een spannende voorstelling voor het hele gezin, bomvol leuke liedjes, tovertrucs en magie.

Waar: verschillende theaters, zie website
Datum: t/m 1 maart 2020
Leeftijd: vanaf 6 jaar

 

Meneer Monster: De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

Andy en Terry zijn gevraagd om een theaterstuk over hun waanzinnige boomhut te maken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want waar haal je zo snel vliegende katten, een limonadefontein en een reuzengorilla vandaan? Gelukkig hebben de jongens keihard gerepeteerd en ze zijn er bijna helemaal klaar voor. Maar eerst nog even 100 marshmallows eten en de papegaai kietelen.

De Waanzinnige Boomhut is één van de meest verkochte kinderboeken. De theatervoorstelling heeft minstens zoveel humor en won in 2018 de Zapp Theaterprijs.

Waar: verschillende theaters, check de website
Datum: maart t/m mei 2020
Leeftijd: vanaf 5 jaar

 

Lees ook:
5x leuke voorstellingen voor je kids >

 

De Efteling-musical Sprookjesboom

Of je het nou wil of niet, bij deze musical gaan de voetjes van de vloer. Zing, dans en stamp mee met alle Sprookjesbosbewoners die een écht mens ontdekken in het Sprookjesbos: een houthakker. De chaos is natuurlijk compleet als hij de Sprookjesboom wil omhakken.

Waar: verschillende theaters, check de website
Datum: t/m 9 mei 2020
Leeftijd: vanaf 5 jaar

 

Ernst Bobbie en de Rest: Geklungel in de Jungle

In deze voorstelling krijgen Ernst en Bobbie een onmogelijke opdracht: ze moeten een zeldzaam dier terugbrengen naar zijn natuurlijke omgeving. Tijdens hun reis naar de jungle gaat er natuurlijk van alles mis, dus de kinderen in de zaal moeten een handje meehelpen. Ondertussen wordt het 20-jarig jubileum van het duo gevierd met al hun bekendje liedjes.

Waar: verschillende theaters, check de website
Datum: t/m 20 mei 2020
Leeftijd: vanaf 4 jaar

 

Peter Pan

Vlieg mee met de avonturen van Wendy en Peter Pan in deze leuke familiemusical. Peter Pan neemt Wendy mee naar de magische wereld van Nimmerland, waar ze samen de strijd moeten aangaan met de beruchte Kapitein Haak.

Waar: verschillende theaters, check de website
Datum: t/m 24 mei 2020
Leeftijd: vanaf 6 jaar

 

Doornroosje de Musical – verschillende theaters

Een heerlijke sprookjesmusical met aanstekelijke liedjes en lekker veel humor. Doornroosje wordt gespeeld door Sita, die eerder ook al in de huid kroop van de Kleine Zeemeermin en Rapunzel. Extra leuk: je kunt verkleed naar het theater komen en meedoen aan de Sprookjesverkleedwedstrijd. Na de voorstelling mogen de voetjes van de vloer bij de Sprookjesafterparty.

Waar: verschillende theaters, check de website
Datum: t/m 21 juni 2020
Leeftijd: vanaf 4 jaar

 

Meer tips voor uitjes? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >