6x hier kijk je deze zomer films in de open lucht

29.04.2019 19:30
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Een goede film, popcorn én een heerlijke warme zomeravond: topuitvinding, een openluchtbioscoop. Daarom een fijn overzicht van de leukste bioscopen in the open air.

Den Bosch

Elke vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus kun je om 22.15 uur bij de Verkadefabriek een film zien, terwijl je lekker in de chillstand ligt met een biertje. Helemaal fijn: het is nog gratis ook.
Waar: Boschdijkstraat 45, Den Bosch
 

Rotterdam

Huur een stoeltje voor een euro of neem je eigen krukje mee en geniet van de leukste zomeravond-films. In het Museumpark in Rotterdam is dit jaar in augustus weer de Pleinbioscoop, waar je met duizenden mensen tegelijk naar het grote scherm kijkt. Plek zat, dus wees niet bang dat je de film niet goed kunt zien.
Waar: Museumpark 32, Rotterdam
 

Amsterdam

Drama, comedy, romantiek, horror: alle soorten films komen voorbij tijdens de Rooftop Movienights in Amsterdam. Geniet van een hapje en drankje terwijl je naar het scherm kijkt op het dakterras van Floor 17, één van de leukste rooftopbars van Nederland. Maar ook elders kun je genieten van klassiekers, check de site voor de verschillende locaties. Slecht weer? Geen punt, dan krijg je een poncho aangereikt of wordt de tent opgezet.
Waar: Staalmeesterslaan 410, Amsterdam
 

Lees ook:
6x romantische films voor jou en je partner >

 

Alkmaar

Drie avonden lang films kijken onder de sterren: in augustus en september kan het bij de Openluchtbioscoop in Alkmaar. Elke filmavond zie je een film die voorafgegaan wordt door een aantal korte films. Geheel gratis, maar neem wel je eigen kussen mee, om je bips te beschermen tegen de tegels en het gras. Check voor data de site van Park de Oude Kwekerij, waar de zomerfilmavonden plaatsvinden.
Waar: Jan van Scorelkade 6, Alkmaar
 

Zwolle

Zodra de zon onder gaat, starten de mooiste films tijdens de Pop Up Cinema aan het Celeplein in Zwolle. Maar liefst vijf weekenden lang, check de site voor actuele data. Een ticket kost 9 euro en dat is inclusief programmaboekje en koffie of thee voorafgaand aan de film.
Waar: Blijmarkt 25, Zwolle
 

Apeldoorn

Het Vue Openlucht Filmfestival wordt al jaren met veel succes gehouden in Stadspark Berg en Bos in Apeldoorn en wij snappen wel waarom. Mooier kan het namelijk niet: een film kijken in de openlucht, midden op de Veluwe. Kies een plekje tussen de duizend zitplaatsen of ga voor de overdekte tribune en geniet van topfilms en premières. Dit jaar van 23 t/m 31 augustus.
Waar: J.C. Wilslaan 21, Apeldoorn

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >