In samenwerking met Kek Mama

6x dit mag je niet missen als je met je kind op Texel bent

07.03.2018 10:30
uitjes-kinderen-texe

De boottocht richting Texel is al een ervaring op zich, maar ook op het eiland zelf is er genoeg te doen voor kinderen. Van op stap met de boswachter tot zoeken naar ‘Sommeltjes’: in dit lijstje vind je genoeg inspiratie voor een onvergetelijke dag.

Sommeltjes zoeken

Het Sommeltjespad is een natuurpad van 1,5 kilometer door het bos. Kinderen kunnen zelf hun weg zoeken langs ‘Sommeltjes’, een soort Texelse kabouters. Dit pad is speciaal gemaakt voor kinderen van 3 tot 8 jaar, maar oudere kinderen kunnen een wedstrijd doen: wie het eerst de aanwijzingen vindt. Langs de route valt van alles te ontdekken, dus ook voor ouders is het leuk.

 

Kaarsen, papier en brood maken

Bij landgoed De Bonte Belevenis kun je zien hoe met de hand kaarsen, papier, zeep en brood worden gemaakt, daarna mogen kinderen het zelf proberen – leren ze gelijk iets over de geschiedenis van het eiland. Nog niet uitgespeeld? Dan is er ook nog een speeltuin, boerderij (met dieren), midgetgolfbaan en theeschenkerij. 

 

Vuurtoren beklimmen

De in het oog springende vuurtoren op het noordpunt van Texel mag je eigenlijk niet missen. Vanaf de omloop geniet je, op 45 meter boven zeeniveau, van een adembenemend uitzicht over de Noordzee, Vlieland, de Waddenzee en Texel zelf. Met helder weer is zelfs Terschelling te zien. Fijn weetje: van dat spectaculaire uitzicht genoten tot 2003 alleen de torenwachters. Tot 2009 was de toren gesloten en sindsdien is-ie weer open voor publiek.

 

Op pad met de boswachter

Speciaal voor kinderen organiseren Staatsbosbeheer en Ecomare verschillende excursies om het leven op de wadden, het strand en in de duinen te ontdekken. Ga bijvoorbeeld samen met de boswachter op zoek naar de meeuwenkolonie van De Westerduinen en leer alles over hun leefgebied. Ook leuk voor het hele gezin.

 

Zeehonden spotten op het wad

Ga op robbentocht met de Vriendschap of vaar mee met de TX10 vanuit de haven van Oudeschild – grote kans dat jullie zeehonden spotten. Maar ook de prachtige natuur en bijzondere vogels zijn de moeite waard.

 

Lekker (en veel) eten

Natuurlijk wil je na zo’n inspannende dag goed kunnen eten. En dat kan prima op Texel. Zo heeft familierestaurant Vogelhuis-Oranjerie een heerlijke kaart en is er een grote binnen- en buitenspeelhoek voor kinderen. Vanaf Strandpaviljoen Kaap Noord loop je zo het strand op – kan de een lekker ravotten terwijl de ander op de bestelling wacht. Ze hebben een apart menu voor kinderen en nog een bijkomend voordeel: ook al is het druk, het eten staat hier altijd razendsnel op tafel. Bij pannenkoekenhuis Catharinahoeve krijg je de lekkerste pannenkoeken (bijvoorbeeld in de vorm van het eiland).

 

Meer informatie of direct je vakantie boeken? Ga naar Texel.net.

 

Kek Mama samen met VVV Texel