In samenwerking met Kek Mama

6 redenen waarom Zuid-Denemarken geweldig is met kinderen

15.03.2018 11:55
zuid-denemarken-met-kinderen

Zuid-Denemarken is lekker dichtbij, voordelig (vooral in de meivakantie en augustus), heeft een divers landschap, de leukste attracties en ook voor kinderen is er genoeg te doen. Nog niet overtuigd? Bekijk dan dit lijstje maar.

LEGOLAND

Of je kind nou LEGO-gek is of gewoon houdt van avontuurlijke pretparken, LEGOLAND is een van de beste redenen om naar Zuid-Denemarken te gaan. In het wereldberoemde park vind je -tig attracties voor kinderen van alle leeftijden. Schepen veroveren, draken verslaan, pinguïns spotten, je (LEGO-) rijbewijs halen: hier kan het. Kek Mama’s hoofdredacteur Sara van Gorp testte twee jaar geleden samen met haar zoons (toen 6 en 1,5) al de spannendste attracties: ‘ik voelde me weer een beetje zes en nam me voor dat zo lang mogelijk vol te houden.’

 

Givskud Zoo

Hier kun je op safari met je eigen auto of met de Zoo-bus. Vanuit de auto zie je zebra’s, giraffen, bizons en antilopen. Als je naar het domein van de leeuwen gaat, passeer je borden met ‘Ramen en deuren dicht’ en ‘Toeteren betekent help!’. Er is ook een indrukwekkend bos met meer dan veertig levensgrote dino’s.

 

Leven als een Viking

Van het interactieve Ribe Vikingecenter tot de virtuele Vikingwereld in het Experience Center Kongernes Jelling: in Zuid-Denemarken kan je kind zich voor even een Viking voelen. En als je toch bezig bent, bezoek dan ook gelijk de Jelling Steen (UNESCO Werelderfgoed) en de mysterieuze Vikinggraven op Funen. (Tip voor de meivakantie: de grootste Vikingmarkt van Noord-Europa waar vikingen van over de hele wereld hun spullen verkopen en ambachten en gevechten demonstreren.)

 

De mooiste stranden

Denen doen niet aan lange files naar propvolle stranden, want met meer dan 8000 kilometer aan kustlijn is er altijd wel een mooie plek te vinden. De kindvriendelijke Oostkust heeft veel rustig en ondiep water. Aan de Westkust zijn de golven juist onstuimig en omringd door ruige duingebieden. Op sommige plekken, zoals het Waddeneiland Rømø, is het strand zo breed dat je er met je auto op mag – een waanzinnige ervaring.

 

Egeskov Slot

Met een koningshuis dat al ongeveer 1200 meegaat, heeft Denemarken een indrukwekkende verzameling kastelen. In de regio Zuid-Denemarken vind je een paar leuke voor kinderen, zoals het Egeskov Slot, waar de kasteeltuin is omgebouwd tot avontuurlijk park compleet met immense doolhoven, een klimbos en een Segway-parcours. Ook het Schackenborg Slot en het Gråsten Slot zijn leuk voor het hele gezin. 

 

Deense ijsjes zijn gigantisch

Nog een reden om met je kind naar Denemarken te gaan: de ijsjes zijn enorm. Een knapperige ijswafel gevuld met jam, schuim, bollen in alle smaken en heel veel slagroom: wedden dat je je kind niet meer mee naar huis krijgt?

 

Na één bezoek aan Denemarken was onze Sara verkocht. Zelf ervaren? Boek nu de LEGOLAND Denemarken Kampioen aanbieding (geldig in de meivakantie en augustus), krijg de tweede dag gratis entree in LEGOLAND, een LEGO-tegoedbon van € 20 en kinderen gaan gratis naar Givskud Zoo.