In samenwerking met Kek Mama

5x verrassende uitjes

03.02.2017 09:37

Van een autospeurtocht, het besturen van een baggerschip tot aan het voeren van insecten. Deze uitjes hebben één ding gemeen: ze zijn hartstikke origineel en stuk voor stuk verrassend. 

1. Op safari in Nederland

Ja, je leest het goed. Jachtluipaarden, giraffen, zebra’s en leeuwen: je kunt ze allemaal bekijken vanuit je eigen auto als je naar Safaripark Beekse Bergen gaat. De safari duurt een uurtje en halverwege kun je neerstrijken in het Kongo Restaurant. Klaar met de rit? Kun je mooi het park in om alle andere dieren te bewonderen.

 

2. Dagje industriegebied

Wisten we niet, dat een uitje naar een industriegebied zo leuk kon zijn. Bij Informatiecentrum FutureLand in Rotterdam kom je alles te weten over Maasvlakte 2, maar is er nog veel meer leuks te doen. Je kind kan zelf een groot baggerschip besturen en er zand mee verplaatsen, containers op een schip laden en een rondrit maken met de FutureLand Express om de containerterminal te zien. En het allermooiste: het is helemaal gratis.
 

3. Franse elegantie

Moet je heen: de 13e editie van het Concours d’Élégance, het grootste klassiekerevenement in Nederland op het gebied van auto’s. Dit jaar is het Concours d’Élégance op 1 en 2 juli op een geweldige locatie: Paleis het Loo in Apeldoorn. Er zijn prachtige, elegante Franse auto’s, er is een Royal fair met autoproducten, sieraden, antiek en kunst en je kunt verrukkelijk eten bij een van de vele foodtrucks.

 

4. Net zo makkelijk

Geweldig idee voor als het regent: een autospeurtocht. In Brabant hebben ze een complete website met verschillende tochten die je kunt maken. Op de routes vind je bezienswaardigheden, bossen, speeltuinen, eetcafés, terrasjes en bijzondere plekken waar je normaal niet zomaar komt. Tijdens de rit krijg je verschillende vragen en raadsels. En dan maken jullie ook nog eens kans op de inhoud van de schatkist als jullie de geheime code vinden.

 

5. Sprinkhanen voeren

Als je een keer iets anders wilt dan een normale dierentuin, moet je echt naar DoeZoo in Leens (op een halfuurtje van Groningen) gaan. Daar heb je namelijk ontelbaar veel insecten, maar ook hagedissen, neusberen, kikkers, stinkdieren, spinnen en slangen. Je kunt ook een rondleiding volgen en insecten vasthouden, aanraken of voeren. Oh, en DoeZoo is voor een groot deel overdekt (ruim 900 vierkante meter), dus je kunt er ook naartoe als het regent.

 

Ook leuk: een verrassingsproefrit

Het zal je maar gebeuren dat je oog in oog staat met je idool. Dat overkwam de 10-jarige Naima – groot fan van vlogger Beautynezz – terwijl ze met haar ouders een proefritje maakte in de nieuwe Renault SCÉNIC. Naima is stomverbaasd als Beautynezz ineens instapt. En dat verraste gezicht is geweldig om te zien.

 

Wat handig

De nieuwe Renault SCÉNIC is sowieso een fijne auto als je kinderen hebt. Zo kunnen de stoelen van de achterbank verschoven worden om meer kofferbakruimte te creëren, wat ideaal is als je een dagje weg of op vakantie gaat. Kinderen hebben een uitklapbaar tafeltje en dan zijn er ook nog eens allerlei handige vakjes met USB-aansluitingen. Hoef je je in ieder geval niet druk te maken dat de batterij van de iPad het begeeft terwijl jullie nog een uur moeten rijden.

Meer weten over de Renault Scénic en Drive & Surprise? Klik hier.

 

Advertisement