In samenwerking met Kek Mama

5x uitjes die jou en je kinderen een vakantiegevoel geven

04.09.2017 10:15
uitjes-vakantiegevoel

Hebben jij en je kinderen ook zo’n moeite om af te kicken van de zomervakantie? Niet nodig. Deze uitjes, geselecteerd door Kek Mama en Fruit Shoot, geven je weer even dat lekkere vakantiegevoel – zelfs als de regen met bakken uit de lucht komt.

Op expeditie in Naturalis

In Naturalis gaan kinderen op expeditie naar bijzondere plekken in de wereld om onderzoek te doen. Trek een labjas aan en ontdek met een vergrootglas in de aanslag het Caraïbisch gebied en het regenwoud van het Amazonegebied. Op de Mount Kinabalu in Borneo kom je bijzondere dieren en planten tegen. En als je er dan toch bent, neem dan gelijk een duik in de oceaan – alsof je aan de andere kant van de wereld bent.

 

Uiteten bij jullie favoriete restaurant

Denk je met weemoed terug aan die heerlijke tapas, crème brûlée of Griekse tzatsiki? Ga uiteten bij jullie favoriete restaurant en je waant je zo weer in dat pittoreske straatje op vakantie.

 

Lees ook
‘Mijn maag draait om als ik mijn zoontje van de schuur zie springen’

 

Survivallen in het donker

Leuk hoor, klauteren in een fantastisch klimpark of hangen in de touwen van een buitenspeeltuin, maar niet als het regent. Kies voor overdekt en ga survivallen bij De Belhamel. In het duister wacht je een parcours van maar liefst dertig klimhindernissen. Wel zo fijn: je krijgt van te voren duidelijke instructies en een lampje op je helm.

 

Zwemmen

Drijven op een opblaasflamingo, urenlang zwemmen en -tig verschillende glijbanen uitproberen: zomerser krijg je het niet. Ga daarom naar een subtropisch zwembad en doe weer even of je in het water in Zuid-Spanje dobbert. Inspiratie nodig? Dit zijn de leukste (subtropische) zwembaden voor kinderen.

 

Cocktails shaken

Door het hele land worden speciaal voor kinderen verschillende workshops georganiseerd. Zo komen de bartenders van Bartenders on the Road bijvoorbeeld gewoon bij je thuis. Ze dekken de tafel, nemen fruit, snoep en alle benodigdheden mee zodat je kind z’n eigen brouwsel kan maken. Vind je het leuker om in een echte bar te shaken, dan organiseert COCO The Cocktail Company een workshop op 50 verschillende locaties.

Uit onderzoek geïnitieerd door Fruit Shoot blijkt dat ouders het sociale aspect van vrijetijdsactiviteiten het belangrijkst vinden, en dat kinderen tussen 6 en 12 jaar 9,6 uur per week bezig zijn met hun hobby, activiteit of sport. Opvallend hierbij is dat 35 procent van de kinderen zelf de keuze heeft voor hun vrijtetijdsbesteding. In deze video’s vertellen kinderen wat zij het allerliefste doen. Stem op jouw favoriet.

Wat écht ‘het ding’ van Marit is? Bekijk haar video: