5x rustige stranden voor kinderen

30.05.2018 14:53
5x rustige stranden Nederland Beeld: Pexels

Hutjemutje naast elkaar op het strand op een zomerse dag? Nergens voor nodig. Wij zochten een paar mooie stranden uit aan de Nederlandse kust waar je met je kinderen (bijna) het rijk alleen hebt.

1. Langevelderslag – Noordwijk

Noordwijk is één van de populairste badplaatsen van ons land. Maar tien minuten buiten het centrum vind je het strand van Langevelderslag: een plek die de massa nog niet heeft ontdekt. Door de ligging – omgeven door de duinen en rustige natuur – heeft het een heel andere sfeer dan de stranden bij de boulevards. Let op: er zijn hier geen strandpaviljoens, dus neem een goedgevulde koelbox mee.
 

 

2. Paal 9 – Texel

Op het zuidelijkste puntje van het eiland Texel is ruimte genoeg om heerlijk te zonnen of een potje te voetballen. Tot paal 9 vind je zand, zand en nog eens zand. En oh ja, een strandpaviljoen met de toepasselijke naam Paal 9. Lekker voor een frietje of broodje kroket tussendoor.

 

Lees ook:
12x lekker naar het strand met deze strandspullen >

 

3. Breezand – Vrouwenpolder

Een breed strand op korte afstand van het dorpje Vrouwenpolder op Walcheren. Er zijn twee restaurants, maar daartussen vind je kilometers strand die ook in de zomer niet overladen zijn met zonaanbidders. Wie er langer wil vertoeven kan een strandhuisje huren dat tegen de duinen aanligt. Ook fijn: het gehele strand heeft de Blauwe Vlag gekregen, en dat betekent dat het één van de schoonste stranden is van Nederland.

 

4. Verklikkerstrand – Burgh-Haamstede

Een grappige naam voor een prachtig stukje natuur: het Verklikkerstrand in Walcheren, Zeeland. De ondiepe zeebodem en de duinen vormen samen een mooi geheel om een paar uur te vertoeven. Neem je verrekijker mee, want op nog geen driehonderd meter zie je op een zandplaat zeehonden rusten en voor hun jongen zorgen.

 

5. Strand van Schoorl

Alleen via een fietspad door de duinen te bereiken, dus hordes mensen vind je hier niet. Het pad begint bij het Klimduin, een 51 meter hoge zandberg in het centrum van Schoorl. Na ongeveer vijf kilometer sta je op het strand. Na een middag zandkastelen bouwen kan je met het hele gezin relaxen in de Zonnetrein. Dit treintje start bij het bezoekerscentrum Schoorlse Duinen en brengt je in anderhalf uur langs de mooiste plekjes van de duinen.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >