5x lunchen in Groningen met kinderen

22.11.2019 15:28
lunch Groningen kinderen Beeld: Shutterstock

Bijna kerst, bijna vakantie. Doe eens een dagje (provincie) Groningen, en pak een van deze heerlijke lunchplekken voor kinderen mee.

1. Het Oude Politiebureau

Oké, je moet er even voor omrijden want het ligt niet in het centrum van de stad, maar dit is te leuk om over te slaan. Bij het Oude Politiebureau lunch je duurzaam met je eigen boeven. Voor kinderen staan altijd snoepgroenten op het menu, en voor de allerkleinsten kun je er zelfs babyvoeding bestellen. Knoop er een spannend verhaal omheen, en ze zijn nog nooit zo braaf aan tafel blijven zitten.

 

2. ’t Schathoes Menkemaborg

Wát een heerlijke locatie. ’t Schathoes ligt dan ook niet in de stad Groningen, maar in Uithuizen, middenin het groen. Vroeger was ’t het knechtenverblijf van een grote boerderij, tegenwoordig doet het dienst als (voornamelijk lunch-) restaurant. Plassen doe je er in de oude melkkamer, en voor kinderen staat een enorme variatie aan pannenkoeken op het menu.

 

3. Denderz

Is het een winkel, of is het een familiecafé? Nou: beide. Bij Denderz in Groningen-stad kun jij lekker kinderkleding en -cadeautjes shoppen, terwijl de kinderen aan een pannenkoek, tosti, fruitspies of groentehap zitten. Of in de speelhoek spelen. Voor jou is er overigens taart. En wijn. En een snelweg die je er héél snel heen leidt.

 

4. Brasserie De Kastanjehoeve

Knusser vind je het haast niet in de provincie Groningen. Vlakbij de Hondsrug, heerlijk voor een dag buiten met de kinderen, ligt De Kastanjehoeve. De kaart is uitgebreid, ook voor kinderen, maar nog beter: er is een speelhoek met tv en keukentje. Als ze daar niet zoet zijn, weten wij het ook niet meer.

 

5. Het Booze Wijf

De kinderen willen er alleen al heen voor de naam. O, en voor de ballenbak en het klimparadijs op de gigantische speelzolder, waarschijnlijk. Dat is mooi, want dan kun jij lekker genieten van het uitzicht over de haven van het Lauwersmeer, boven je lunch. Die lunch bestaat natuurlijk uit verse vis, want daar weet dat Booze Wijf wel raad mee.

 

 

Meer tips voor uitjes met kinderen? Volg ons op Facebook.