5x leuke veganistische restaurants voor kinderen

04.03.2020 22:23
vegan-restaurant-rotterdam

Veganistische hotspots schieten als paddestoelen uit de grond. Snappen wij ook wel, want als je ziet wat deze restaurants op tafel toveren, wil je er vandaag nog naartoe.

Vegan Junk Food Bar – Amsterdam en Rotterdam

Liefhebbers van bitterballen, nuggets, hamburgers en zelfs kapsalon(!) moeten hier zijn. De gerechten zijn niet alleen om te smullen, ze zien er ook nog ongelofelijk feestelijk uit. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het stoere urbaninterieur.

 

Waku Waku – Utrecht

Of je nu gaat voor tapas, een portie bitterballen of pasta met bospaddestoelen, hier is er voor elke smaak meer dan genoeg keus. Vergeet vooral de dessertkaart niet, met daarop onze favoriet: de Snicker Dome.

 

Lees ook
Eet jouw kind vegetarisch? Dít zijn de beste vleesvervangers >

 

Hagedis – Den Haag

Door het hoge plafond in dit monumentale schoolgebouw krijg je bij Hagedis een heerlijk ruimtelijk gevoel – handig als je kind het op een gillen zet. En de kaart? Dat is een mix van vega, glutevrij, vegan en kindergerechten. 

 

Daantje Food & Drinks – Dordrecht

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Deze week een Indiase curry bowl. Vegan, what else? #veganistisch #vegan #dordrecht #daantjefoodanddrinks

Een bericht gedeeld door Daantje Food & Drinks (@daantje_food_and_drinks) op

De gerechten bij Daantje Food & Drinks zijn honderd procent plantaardig en ongelofelijk lekker: het restaurant is niet voor niets gekozen tot winnaar van de Vegan Awards 2018. Voor kinderen is er een speciaal menu met burgers, snacks en friet.

 

Wadapartja – Groningen

Bij de naam zet je misschien je vraagtekens, maar die zijn in één klap verdwenen zodra je de menukaart ziet. En als je er toch bent om alles op de kaart te proberen, bekijk dan ook gelijk het bijbehorende winkeltje met leuke spullen. De lampen, planten, stoelen en de theelepels in het restaurant zelf zijn trouwens ook te koop.

 

Meer restauranttips voor kinderen? Volg Kek Mama op Facebook >