5x leuke vakantieparken in Nederland

29.08.2016 08:52
Beeld: Getty Beeld: Getty

Prachtige locaties, genoeg speelruimte voor de kinderen en een instant vakantiegevoel. Deze vakantieparken zijn heerlijk als je er samen met je gezin even op uit wil.

1. Recreatiepark De Leistert

Luxe bungalows met privésauna, een whirlpool en een overdekt terras waar je helemaal kunt ontspannen. Recreatiepark De Leistert in Limburg heeft het allemaal. En voor de kinderen is er in iedere bungalow een PlayStation met leuke spelletjes. De hort op? Ga zwemmen in het subtropisch zwembad, huur een fiets, ga bowlen, bezoek het indoor speeltoestel of ga timmeren in het klushuis. Je eigen tent meenemen kan trouwens ook: de Leistert heeft een groot kampeerterrein.

 

2. Hof van Saksen

Het Hof van Saksen in Assen is helemaal op kinderen en ouders ingericht: je hebt er heerlijke vakantieboerderijen, een geweldig indoor speelparadijs, leuke kinderactiviteiten zoals de Knutsel Academie, een wildwaterbaan en drie restaurants waar je lekker kunt eten.

 

3. De Katjeskelder

Breda ligt om de hoek, maar daar merk je in vakantiepark De Katjeskelder niets van. Het park ligt namelijk middenin de natuur en leent zich perfect voor fijne wandelingen en fietstochten. Liever een dagje in het park? Ga dan vooral naar het een indoor zwembad met super-de-luxe glijbaan van twintig (!) meter lang. En dan is er ook nog een mini disco waar kinderen liedjes kunnen zingen met Koos het konijn.

 

4. RCN Het Grote Bos

Het Grote Bos in Doorn (provincie Utrecht) is perfect voor gezinnen met kinderen. Je kunt er heerlijk zwemmen in het verwarmde buitenzwembad, klauteren op een survivalparcours, fietscrossen en een potje tennis of basketbal spelen.

 

5. Landal Beach Resort Ooghduyne

Ontbijten aan zee en een strandwandeling maken voor het slapengaan. Kan bij Landal Beach Resort Ooghduyne (vlakbij Callantsoog), dat op slechts één kilometer van het strand ligt. En het wordt alleen maar beter: vanaf 1 juli 2016 openen namelijk de deuren van het nieuwe centrumgebouw met een overdekt zwembad, restaurant met terras, indoorspeelplaats en bowlingbanen.