In samenwerking met Kek Mama

5x leuke uitjes met de hond

19.04.2017 07:00
Beeld: Getty Beeld: Getty

Heb je het plaatselijke grasveldje wel gezien en wil je een keer ergens anders naartoe met je hond? Komt goed uit: Kek Mama heeft een paar leuke hondenuitjes voor je uitgezocht (die ook nog eens leuk zijn voor je kind).

1. De Keukenhof

Het is lente en dat betekent dat de Keukenhof weer in bloei staat. Er zijn ruim zeven miljoen (!) tulpen, narcissen en hyacinten, verspreid over 32 hectare. Voor kinderen is er ook van alles te doen. Zo kunnen ze spelen op de vele speeltoestellen, een speurtocht doen en tulpenexpert worden. Heerlijke bestemming voor een dagje uit en Bello mag gelukkig ook – aangelijnd – mee. Pluspunt: je kunt er gratis hondenpoepzakjes krijgen.

 

2. Zwemmen in het buitenbad

Geloof het of niet, maar er zijn dus zwembaden waarin je samen met je hond kunt zwemmen. Op de laatste dag van het buitenbadseizoen wordt er in verschillende Nederlandse zwembaden namelijk de hondenplons georganiseerd. Zwemkleding voor jezelf en je kind mee, een bal voor Bello en zwemmen maar. De data in 2017 zijn nog onbekend, maar hou deze website in de gaten.

 

3. Kasteelpark Born

In dit dierenpark zijn herten, stekelvarkens, schildpadden en talloze insecten. Ook is er een grote speeltuin met zandbak en trampoline. Maar het allerfijnst: je kunt er prachtige wandelingen maken met je hond, want die mag je gewoon aangelijnd meenemen.

 

4. Hondenspeeltuin

In Nederland zijn er talloze speeltuinen speciaal voor honden. Neem Hondenspeeltuin Lingezegen, tussen Elst en Nijmegen in. Je hond kan spelen met rondpoorten, hoogtesprongen, slalompoortjes, stapstenen, een wipwap en graafkuilen. Het park is volledig omheind en de toegang is gratis. Ook fijn: er zijn verschillende loslooproutes die je na afloop kunt wandelen en op het terrein is ook een kinderboerderij. Zoek je een hondenspeeltuin dichtbij huis? Hier vind je een overzicht.

 

5. Suppen

Suppen (staand peddelen op een surfplank) is niet alleen hartstikke leuk om zelf te doen, het wordt nog gezelliger als je je hond meeneemt. Bij ikSUP in Loosdrecht hebben ze speciale hondenarrangementen. De sup-planken zijn aangepast met speciale matjes en heupgordels, zodat je viervoeter tijdens een vaartocht niet ineens in het water springt.

Je hond goed verzekerd

Als je wat leuks wil doen met je hond buiten de deur, dan kan het slim zijn een verzekering af te sluiten. OHRA heeft een speciale huisdierenverzekering voor katten en honden. Zo weet je zeker dat áls je dier iets overkomt, je niet voor onnodig hoge medische kosten komt te staan. Ga je op vakantie en neem je de hond mee? Dan is er ook nog een aanvullende reisverzekering. Meer weten? Klik hier.