5x leuke herfstuitjes met kinderen in Utrecht

29.10.2019 10:27
herfstuitjes Utrecht Beeld: Shutterstock

Omdat wéér een cake bakken ook verveelt: trek er met herfstweer eens op uit in Utrecht met de kinderen. Vijf tips.

1. KinderRadioFabriek

Hallo, hallo, wie stinkt daar zo? Nou, niet jóuw mannetje van de radio, want dat is veel te druk met jingles inspreken, het radionieuws presenteren en zijn muziekkennis testen. Tijdens de tentoonstelling KinderRadioFabriek van museum Beeld en Geluid in het Hilversumse Mediapark, kruipen kinderen in de huid van radiomaker. Het medium bestaat namelijk honderd jaar, en dat is een feestje waard. De tentoonstelling loopt tot 1 maart 2020.
 

2. Met Nurdius Maximus door het Waterliniemuseum

Op één van de grootste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Fort bij Vechten, ligt het Waterliniemuseum. Je leert er alles over de geschiedenis van die plek, onder andere door een virual reality-parachutesprong te maken boven Nederland. Extra leuk: de interactieve kindertentoonstelling Nurdium Maximus, over de Romeinse slungel uit het gelijknamige kinderboek die vastberaden is een superheld te worden, is verlengd tot 6 januari 2020.
 

3. Zo draait de molen

Middenin de leukste volksbuurt van Utrecht, Lombok, staat een oude molen: De Ster. Elke zaterdag kun je hem bezoeken en zien hoe zo’n molen werkt. In het omliggende Molenpark is trouwens ook een kinderboerderij.
 

4. De Toverknol

De kinderen een ochtend of middag naar het theater, daarna tijd voor jou om te winkelen en borrelen rond de Oudegracht. In theater De Toverknol zijn elke zaterdag, zondag en woensdag kindervoorstellingen te zien. Een totaalbeleving, want de kinderen mogen zich er ook verkleden. Na afloop stap je zó het centrum van Utrecht in.
 

5. Fabriek Woerden

Even wat energie kwijt? Kan in Fabriek Woerden. Daar zijn indooractiviteiten voor alle leeftijden. Van glow-in-the-dark-golf tot creatieve workshops en van een indoor speeltuin tot (glutenvrij) dineren. Jij een stapel tijdschriften mee; niets meer aan doen.

 

Meer herfstuitjes met kinderen? Volg ons op Facebook.