5x leuke bospaviljoens voor kinderen

30.08.2020 08:22
bospaviljoens-in-nederland-voor-kinderen

Eerst een verfrissende wandeling door het bos, daarna een kop koffie, gebak en voor je kinderen genoeg ruimte om te spelen – bij deze bospaviljoens ben je aan het juiste adres.

Tip: door de coronamaatregelen heb je mogelijk een reservering nodig. Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.
 

Bospaviljoen Appelscha – Appelscha

Een mooie uitvalsbasis voor een sportieve dag. Je kunt er wandelen en fietsen, maar in de buurt ligt ook Duinen Zathe: een attractie- en verkeerspark voor jong en oud waar je je een hele dag kunt vermaken. En tegen tarieven die ook nog betaalbaar zijn. In het centrum van Appelscha vind je het hoogste punt van Friesland: fantastisch uitzicht, dus.

 

Bospaviljoen de Norgerberg – Norg

Tussen de allermooiste bossen van Norg ligt Bospaviljoen de Norgerberg: een heerlijke plek om een kop koffie te drinken. Maar ook voor lunch of diner kan je hier terecht. Én: er is een speeltuin (van de camping) en speelhoek.

 

Lees ook
13x de mooiste bossen om te wandelen >

 

Bospaviljoen de Woudstee – Drouwen

Het bosgebied is hier al één grote speeltuin, maar je hebt ook de mogelijkheid het kabouterpad bewandelen of het boomkroonpad beklimmen. Speelbos Lorken is in de buurt, mét verschillende houten beesten.

 

De Dwaler – Bakkeveen

De Dwaler is de naam van dit restaurant en komt niet uit de lucht vallen. Naast heerlijk lunchen, borrelen of avondeten verdwalen kinderen hier namelijk in het doolhofpark. Ook is er een speeltuin met schommels, een kabelbaan en familieschommel.

 

Bospaviljoen ’t Turfveld – Den Burg (Texel)

Hier zit je perfect voor een tussenstop tijdens een fiets- of wandeltocht. Maar ook op een rustige zondag moet je hier zijn. Voor een raspatatje met lekkere snack bijvoorbeeld. Of gebak, ijs en fijne drankjes.

 

 

Meer uittips?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >