5x leuk om met je kind te doen in Noord-Holland

18.10.2017 14:18
leuks-doen-noord-holland-kinderen

Of je nu wilt uitwaaien op het strand, gaat voor een museumtour of wilt eten bij het lekkerste burgerrestaurant van Nederland: in Noord-Holland kan het. Bekijk dit lijstje maar.

Dagje Amsterdam

In onze hoofdstad ben je de hele dag zoet. Maak bijvoorbeeld een stadswandeling: download een stadsgids als app op je telefoon om daarmee door de stad te navigeren. Zowel de VVV als Lonely Planet bieden gratis stadsgidsen van Amsterdam en ’t is superleuk om met je kind een route uit te vogelen. Toch liever met een gids wandelen? Kijk dan op Free Tour Amsterdam en wandel met een local. Of neem een kijkje in gratis musea als het Stadsarchief, de Schuttersgalerij of EYE In The Basement. Oh, in Amsterdam bezoek je trouwens ook veel kerken voor nop. Aanraders: de Oude Kerk, Westerkerk, Noorderkerk en Onze Lieve Vrouwekerk.

 

Uitwaaien op Bloemendaal

Heerlijk, zo’n herfstige stranddag. Helemaal als we daarna ergens kunnen neerstrijken voor een stuk appeltaart. Komt dat even mooi uit, want strandtent San Blas op Bloemendaal is het hele jaar open.

 

Lees ook
Deze 7 strandtenten zijn het hele jaar open >

 

De lekkerste burgers in het magische Haarlem

Het historische centrum van Haarlem kent een van de mooiste stations in Nederland. Ook uniek: het uitzicht op het Spaarne ten hoogte van molen de Adriaan. De combinatie van historische gebouwen, het water van het Spaarne en de mogelijkheid om een terrasje (met terrasverwarmer) te pakken maken Haarlem compleet. En als je er dan toch bent, ga dan gelijk naar restaurant Thrill Grill van sterrenchef Robert Kranenborg. De kaart staat vol met vlees-, vis- en vegetarische burgers en voor kinderen zijn er zelfs drie kindermenu’s. Ze kunnen kiezen tussen een burger, hotdog of vegetarische falafelburger met frietjes en ijs toe. Bron: Skyscanner.

 

Geniet van de natuur in Naarden

Speelpark Oud-Valkeveen ligt in een bosrijk natuurgebied tussen Huizen en Naarden. Hoewel het bos al een waar speelparadijs is voor kinderen, heb je er in de buurt ook nog een speelwijde en een strand. Is je kind uitgespeeld? Ga dan nog even Naarden-Vesting in en haal een broodje bij de lekkerste broodjeszaak van Naarden: Passionata.

 

Weekendje Egmond aan Zee

’s Zomers zandkastelen bouwen en ’s winters uitwaaien met warme chocolademelk: is er een strand in de buurt, dan heb je verder niet veel nodig. En precies dat vind je bij Kustpark Egmond aan Zee. Een heerlijk eenvoudig bungalowpark in de duinen en op loopafstand van Egmond en het strand.