5x Hamburg met kinderen

12.06.2019 19:07
hamburg met kinderen Beeld: Shutterstock

Een paar uur rijden en je bent in één van de leukste steden van Duitsland: Hamburg. Ook voor kinderen is er een hoop te zien en te doen. Wat zoal? Wij helpen je op weg.

Hamburg ligt in het noorden van Duitsland en is makkelijk aan te rijden in ongeveer vier uur. Maar je kunt natuurlijk ook met de trein – je bent dan een uurtje langer onderweg, maar het is wel zo relaxed en je hoeft je auto niet een paar dagen duur te stallen in de stad. Bovendien is het openbaar vervoer in Hamburg prima geregeld. Tip: koop met kinderen de Hamburgcard, zodat je gratis met de bus en trein reist en aantrekkelijke kortingen krijgt op bezienswaardigheden.

Wat je met kinderen in elk geval niet mag missen in Hamburg, zetten we hier voor je op een rij:

 

Haven

Hamburg heeft de grootste haven van heel Duitsland en het is na Rotterdam en Antwerpen zelfs de grootste van Europa. Bekijk de cruise- en containerschepen van dichtbij vanaf een rondvaartboot of struin op zondagochtend door de Fischmarkt voor een lekker visje.

Miniatur Wonderland

Is je kind gek op treinen? Dan moet je hier naartoe. Miniatur Wonderland is gevestigd in één van de pakhuizen in de leuke wijk Speicherstadt en met dertien kilometer aan rails vind je er het grootste modelspoor ter wereld. De treinen rijden door allerlei landen en zodra de lichten worden gedimd, zie je het landschap en de treinen prachtig in het donker.

 

Lees ook:
Deze leuke winkelsteden liggen net over de grens met België en Duitsland >

 

Kermis

Drie keer per jaar staat in Hamburg een enorme kermis die maar liefst vier weken duurt: in de lente, zomer en winter. Dit jaar vindt de zomerkermis plaats van 26 juli tot 25 augustus en de wintereditie van 8 november tot 8 december 2019.

Wat je er zoal kunt doen? Nou, werkelijk van alles: maak een ritje in een draaimolen, geniet van achtbanen of stap aan boord van het reuzenrad. Natuurlijk ontbreken ook kraampjes met de lekkerste hapjes niet. Oh, en extra fijn: de entree is gratis.

 

Chocoversum

Zoetekauwen zijn gewaarschuwd: als je het Chocoversum bezoekt, wil je er niet meer weg. In dit chocolademuseum leer je tijdens een rondleiding alles over chocola en kun je bij een workshop ook zelf leren hoe je een eigen reep maakt. Maar er is natuurlijk ook een winkel waar je helemaal los kunt gaan, want ze hebben er werkelijk alles in chocola: van pesto tot barbecue-saus.

 

Dierentuin

Olifanten, leeuwen, ijsberen, apen, struisvogels en tijgers: in dierenpark Hagenbeck staat je kind oog in oog met de meest indrukwekkende dieren. Ook worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Zo kan je een concert bijwonen in het park en kunnen kinderen helpen om de bedreigde diersoorten in de oceanen te ‘redden’ bij het Tropisch Aquarium.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >