5x de mooiste treinroutes door Europa

10.08.2017 07:59
treinroutes-europa

Je staat niet in de file, kunt genieten van de mooiste uitzichten en hebt alle tijd om een spelletje te doen met je kind: treinreizen zijn ideaal met het gezin. Daarom: de mooiste treinroutes door Europa.

Schotland: Fort William – Mallaig

Is jouw kind Harry Potter-gek? Volg dan de route van Zweinsteinexpres met de Jacobite train. Dit traject loopt dwars door de Schotse hooglanden met wagons die zijn gebruikt in de films van Harry Potter.
Totale reistijd: circa 2 uur

 

Italië: Bologna – Florence – Pisa

Wil je het échte Italië zien, pak dan deze route. Jullie rijden door de Apennijnen naar Florence, langs dorpjes als Lucca en eindigen jullie reis in Pisa: de perfecte plek om de meest toeristische foto ooit (Ja, we houden de toren tegen…) te maken.
Hoe: Met de intercity van Trenitalia vertrek je vanaf Bologna Centrale naar Firenze Rifredi. Op Firenze Rifredi stap je over op de stoptrein naar Pisa Centrale.
Totale reistijd: circa 2 uur

Lees ook
9x kindvriendelijke uitjes met de trein >

 

Portugal: Lissabon – Porto – Douro

Deze 500 kilometer is zeker de moeite waard. Pak de boemeltrein van Lissabon naar Porto en aanschouw de prachtige gebouwen, kathedralen en no nonsense mentaliteit. Vervolgens reis je door 26 tunnels, over 30 bruggen (en langs mooie wijngaarden) naar de Douro-rivier.
Hoe: Companhia dos Caminhos de Ferro Portugueses (CP) rijdt van Lissabon naar Porto. Neem de Linha do Douro van Porto naar Douro.
Totale reistijd: circa 5,5 uur

 

Noorwegen: Bergen – Flåmsbana – Oslo

Een van de meest indrukwekkendse treinroutes van Europa is zonder twijfel de Flåmsbana scenic railway. Je bereikt het traject door onderweg van Bergen naar Oslo (de Berger Railway) in Myrdal uit te stappen: een verschil van maar liefst 886 meter. Hoogtepunten? De Kjosfossenwaterval en het Aurlandsfjord.
Hoe: Neem de Berger Railway van Bergen naar Oslo en ga met de Flåmsbana scenic railway naar het Aurlandsfjord.
Totale reistijd: 7 uur

 

Frankrijk: Nice – Digne-les-Bains

Niet lang na het vertrek uit Nice zie je de besneeuwde Alpentoppen al. Tip: stop vooral even in het dorpje Entrevaux. Iets verder op de route is St-André-les-Alpes een populaire plek, want hier bewonder je zomers de mooiste Alpenpanorama’s. De treinrit eindigt in de oude stad Digne-les-Bains, met heerlijke streekproducten. Perfect voor een dagje treinen met kinderen.
Hoe: de Train des Pignes vertrekt vier keer per dag vanaf het Gare de Nice CP. Er zijn 28 haltes tussen de twee steden met prachtige, vaak middeleeuwse dorpen.
Totale reistijd: circa 3,5 uur

Meer treinroutes door Europa vind je hier.