5x de leukste autoroutes door Nederland met kinderen

02.05.2018 08:39
leukste-autoroutes-door-nederland-met-kinderen

Gek op toeren? Gooi de auto vol en geniet samen met je kinderen van de mooiste routes in Nederland. Wedden dat er op de achterbank geen moment om de iPad wordt gezeurd?

Deltaroute, Zeeland

Met vergezichten en overal zee is Zeeland de ideale provincie voor een leuke autorit. Toer langs mooie havenstadjes en vissersdorpjes, langs Neeltje Jans en de Deltawerken, rijd via de E312 naar het authentieke Yerseke en neem tussendoor lekker pauze op het strand. Sluit de dag af met een bezoek aan het eeuwenoude Middelburg, beklim de Lange Jan of ga naar Vlissingen om iets te drinken aan de oevers van de Westerschelde. Tip als je er toch bent: vergeet de Zeeuwse bolus niet.

 

Noord-Veluweroute

Deze route start tussen Doornspijk en Nunspeet. Ruim in ieder geval tijd in voor een bezoek aan het Nationaal Park de Hoge Veluwe: mooi om hier een wandeling te maken en het Kröller-Müller Museum te bezoeken. Speciaal voor gezinnen met kinderen van 4 jaar en ouder voert het Museum Dobbelspel je door het hele pand. Of doe een speurtocht en ga ‘op date’ met een kunstwerk. Klaar in het museum? Eenmaal in Apeldoorn aangekomen is Paleis Het Loo een aanrader.

 

Lees ook
5x kindvriendelijke fietsroutes >

 

Land van Maas en Waalroute, Betuwe

Je begint in Rhenen bij Restaurant & Loungebar De 3 Zussen en eindigt in Wijk bij Duurstede. Drink eerst op je gemak een kop koffie om vervolgens te toeren langs pittoreske dijkdorpen en leuke bezienswaardigheden. Zoals de Tuinen van Appeltern, bijvoorbeeld. De dorpen Druten en Beneden-Leeuwen liggen ook op de route en het eindpunt is de historische vestingstad Wijk bij Duurstede. Hier kun je de Grote Kerk bekijken en in Museum Dorestad meer over de geschiedenis leren: door verschillende activiteiten die worden georganiseerd ook leuk voor kinderen.

 

Gronings Goedroute, Groningen

Deze route van ongeveer 145 km neemt je mee langs elf musea en attracties in Oost-Lauwersland / Noordwest-Groningen. Geniet hier van rust en ruimte, de wierden, dijken, sluizen en eindeloze vergezichten. Op de weg liggen historische dorpjes als Winsum, Eenrum, Garnwerd, Warffum, Ezinge en Leens met monumentale boerderijen en veel bezienswaardigheden. Aanraders met kinderen? Landgoed Verhildersum in Leens, de Theefabriek in Houwerzijl en Zeehondencentrum Pieterburen.

 

Kastelen-, stinzen- en statenroute, Friesland

De provincie Friesland telt zo’n 50 kasteeltjes, sloten en landhuizen en ze zijn een bezoek meer dan waard. Langs de route onder meer het Poptaslot in Marssum, de Dekemastate in Jelsum, Heringastate en de Uniastate in Bears: stuk voor stuk cultuurhistorisch erfgoed.
 

Wij tipten deze autoroutes met dank aan reiszoekmachine Skyscanner.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >