5x Cuba met kinderen

07.01.2019 12:42
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Oldtimers, sigaren en rum: Cuba in een notendop. Maar het land heeft veel meer moois, zeker ook voor kinderen. 

Cuba heeft verschillende mooie authentieke steden én wordt omringd door de mooiste stranden, die zo op een ansichtkaart passen. En extra fijn: de afstanden tussen bezienswaardigheden zijn niet al te lang, dus je kunt een en ander goed combineren. De beste periode voor een vakantie naar Cuba is november t/m april. Daarbuiten is het te heet en in augustus en september is het orkaanseizoen.

Ben je van plan om met het gezin naar Cuba te gaan, dan mag je in elk geval deze 5 highlights niet missen:

Havana

Die wereldberoemde oldtimers in allerlei kleuren en maten móet je gezien hebben als je naar Cuba gaat. Het fijne is: alleen al in Havana kun je er bijna niet omheen. Je kunt zelf ook een ritje maken, terwijl een gids onderweg je alles vertelt over de geschiedenis van de stad.

Maar je kunt de hoofdstad van Cuba natuurlijk ook gewoon met de benenwagen verkennen en dan zeker ‘Habana Vieja’: het oude gedeelte van de stad. Je vindt er koloniale huizen, paleizen en leuke barretjes en café’s waar volop salsa gedanst wordt. Voor kinderen is het aquarium in de stad een aanrader.

 

Viñales

Naast de oude auto’s, staat Cuba wereldwijd ook bekend om z’n sigaren. In het dorpje Viñales, gelegen in een prachtig gebergte, vind je vele tabaksvelden. Je kunt er te paard doorheen rijden en zien hoe de sigaren worden gemaakt. In de omgeving vind je ook allerlei mooie grotten, zoals de Cuevas de Santo Tomas. Dit is het grootste grottenstelstel ter wereld.

 

Lees ook:
Met man en kinderen naar Dubai > 

 

Trinidad

Centraal op het eiland vind je dit fraaie dorp met gekleurde huizen en, wederom, prachtige oldtimers. Struin door het oude centrum, kijk dan niet vreemd op als je een paard en wagen voorbij ziet hobbelen. Beklim ook de klokkentoren van het klooster Convento San Francisco. Je wordt dan getrakteerd op een schitterend uitzicht over het dorp en de omgeving.

 

Cienfuegos

In het zuiden van het land vind je deze stad met een Frans-koloniale geschiedenis. Je kunt er flamingo’s spotten bij de Laguna de Guanaroca, een mangrove die grenst aan de baai waar het stadje aan ligt. Ook een bezoek aan het dolfinarium Delfinario de Cienfuegos is een leuk uitstapje. Je vindt het net buiten het centrum, direct aan de kust. Neem een kijkje bij een van de shows of ga zelf met dolfijnen zwemmen.

 

Stranden

Parelwitte stranden en een azuurblauwe zee: ook daarvoor moet je in Cuba zijn. Neem een duik in de Atlantische Oceaan of maak een snorkel- of duikexcursie. Bekende stranden zijn die op het schiereiland Varadero en Playa Larga en Cayo Coco.

 

 

Goed om te weten

  • In Cuba kun je niet gemakkelijk aan luiers en babyvoeding komen, dus neem zelf voldoende mee.
  • Het kan lastig zijn om echt kindvriendelijke accommodaties op Cuba te vinden. Ze zijn er wel: laat je informeren bij reisorganisaties. In de steden kun je overwegen om te slapen in een ‘casa particular’. Dit is een soort Bed & Breakfast waarbij je logeert bij een Cubaans gezin.
  • De vaccinaties die door de GGD worden aangeraden voor Cuba, zijn DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Kijk hier voor meer info over het inenten van je kind en andere dingen die je moet weten, als je een verre reis gaat maken.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >