5x coronaproof uitjes in de kerstvakantie

15.12.2021 09:46
coronaproof uitjes kerstvakantie

Nu de kerstvakantie door de nieuwe maatregelen een week langer duurt, is het wel zo lekker om af en toe (coronaproof) de hort op te gaan met je kind. Inspiratie nodig? Wij zetten de leukste uitjes op een rij.

Tour met een kerstboom op het dak van je oldtimer

Van 6 december t/m 31 december kun je de speciaal door We Love Oldtimers ontworpen Winter Wonder Tocht rijden. Dan scheur je niet alleen met een stoere oldtimer, er ligt ook nog een bijgeleverde kerstboom op je dak. Tijdens de tocht heb je de mogelijkheid om maar liefst 21 stops te maken (van een avonturenboerderij tot een kerstbomenbos), dus ook kinderen kunnen hun lol op. Wees er snel bij, want vol = vol.

 

Maak een kerstsfeerwandeling

In kerstsferen blijven? Onder begeleiding van een Natuurgids wordt er bijna elke dag een fijne kerstwandeling georganiseerd op De Hoge Veluwe. Terwijl de nevels over de velden trekken, genieten jullie van de prachtige natuur. En je leert meteen wat bij. Reserveren kan hier.

 

Lees ook

29 dingen die je denkt als je met je kinderen de kerstboom optuigt >

 

Speel voor boswachter

Op pad gaan met een echte boswachter: dat kan bij Staatsbosbeheer. Op verschillende plekken in het land, bijvoorbeeld bij de Oostvaardersplassen, worden excursies georganiseerd waarbij een boswachter de hulp van kinderen goed kan gebruiken. Met een Hulpboswachtershandboek en -jas vol met gadgets gaat het team op pad. Als alle opdrachten goed worden uitgevoerd, is je kind heel wat info rijker én heeft het de Boswachter Academie gehaald.

 

Maak een fietstocht

Natuurlijk is het heerlijk om 's zomers een fietstocht te maken met de zon op je knikker, maar heb je ooit weleens een winterse fietstocht gemaakt? Koeien die grazen in de mist, bomen met een dun ijslaagje: 's winters laat de natuur zich van een heel andere kant zien. Bekijk deze kindvriendelijke fietsroutes maar. Oh, en wel even goed inpakken, natuurlijk. 

 

Organiseer een autospeurtocht

Zo'n oldtimer is ongetwijfeld een schot in de roos, maar je kunt ook heel gemakkelijk met je eigen auto een onvergetelijk uitje organiseren voor je kind. Wat dacht je bijvoorbeeld van een autospeurtocht met het hele gezin? Je kan er zelf een uitstippelen, maar op autospeurtocht.nl vind je per provincie kant en klare routes. Wel zo makkelijk.

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >