5x bijzondere Italiaanse steden

05.06.2018 19:27
bijzondere Italiaanse steden Beeld: Unsplash

Vergeet Rome, Florence en Pisa. Ook in de minder bekende steden in Italië kun je heerlijk vakantie vieren. Wij zetten met hulp van Skyscanner 5 bijzondere Italiaanse steden voor je op een rij.
 

Bergamo

Deze mooie stad wordt vaak overschaduwd door Milaan, dat er naast ligt. Maar Bergamo is een heerlijke plek om een paar dagen te verblijven – aan de voet van de Alpen, vlakbij het meer Iseo. In het hoger gelegen gedeelte van de stad vind je Venetiaanse muren die de Piazza Vecchia en de kerk van Santa Maria Maggiore omringen. Pak de kabeltram om naar het lagere gedeelte van de stad te gaan, waar je een terrasje pakt en geniet van het Italiaanse ijs. Voor de kinderen is er dichtbij de stad een grote dierentuin met meer dan 100 soorten vogels, zoogdieren en reptielen. Ook kun je er een rit met een treintje maken. Voor waaghalzen die door de bomen willen slingeren is er het klim- en klauterpark Avventura.

 

 

Lees ook

‘Ik verhuis met mijn gezin naar Italië’ >

 

Lucca

Een middeleeuws, Toscaans stadje op slechts twintig minuten rijden van het bekende Pisa. Bekijk de roodgekleurde daken vanaf de Guinigi toren of wandel over het Piazza dell’Anfiteatro. Het centrum is grotendeels autovrij, maar je kunt heel handig (kinder)fietsen huren en de stad op die manier verkennen. Relax daarna in een van de vijf speeltuinen die de stad rijk is. Blijf je meer dagen, breng dan ook een bezoekje aan het Parco di Pinocchio, een kleine twintig kilometer verderop. Kinderen kunnen er een doolhof verkennen met personages uit het verhaal van Pinocchio.

 

 

Montalcino

Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord, maar dit stadje ligt op een Toscaanse heuveltop ten zuiden van Siena. Omgeven door wijngaarden en olijfbomen, badend in de zon… ja, la dolce vita vind je hier. Maak een toer door de wijngaarden (en neem een nipje vino) en geniet ’s avonds van de gezellige, verlichte straatjes met locals. Ook de grote abdij Sant’Antimo is een bezoekje waard. Kinderen kunnen in relïefs dieren herkennen zoals leeuwen en vogels.

 

Siracusa

Dit stadje ligt in Zuid-Italië, om precies te zijn aan de oostkust van het eiland Sicilië. Maar met zo’n tweeënhalf uur vliegen (op Catania) en een uurtje rijden ben je er al. Siracusa ligt aan zee, dus strijk neer op een van de vele terrasjes en geniet van een pasta di mare. Het oude centrum van de stad ligt op een schiereiland, genaamd Ortygia. Slenter door de oude straatjes, waar de was hangt te wapperen in de volle zon, en bezoek oude Griekse ruïnes. Ook leuk: het Oor van Dionysius, een kalkstenengrot waar je gewoon naar binnen kunt lopen. Eenmaal binnen kunnen kinderen zichzelf als echo horen door de hoge wanden.

 

Matera

Vlieg naar Bari, pak de trein en binnen een uur ben je in Matera. Deze plaats is al vaak het decor geweest van films als King David en The Passion of the Christ. Het oudste deel van de stad staat bekend als Sassi en heeft opgravingen van meer dan 9000 jaar oud. Proef de likeur van de stad (rosolio) die gemaakt is van rozenblaadjes of neem een espresso op het San Pietro Caveoso plein. De kinderen kunnen klauteren door de steile straatjes of een kijkje nemen in een van de vele grotwoningen van de stad.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?

Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >