5x actieve uitjes op de Veluwe

26.06.2019 09:37
actieve uitjes op de veluwe Beeld: Shutterstock

Ga je naar de Veluwe en wil je iets anders dan een museum of speeltuin bezoeken? Check dan dit lijstje met de leukste actieve uitjes.

Pak de fiets

Neem de fietsen achterop de auto mee of huur er één in het Nationale Park, want op de Veluwe kun je prachtige fietstochten maken. Bij de ene route fiets je dwars door de bossen, bij de ander cross je door open vlaktes en de mooiste heidevelden. Picknickmand mee en gaan met die banaan.

 

Klimmen en klauteren

Bij het Klimbos Veluwe in Apeldoorn ga je met het hele gezin de uitdaging aan op grote hoogte. Zoef van tokkelbanen en klauter over bruggen en netten – iedereen op z’n eigen tempo. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden, dus het klimparcours is geschikt voor jong en oud. Reken maar dat je een dag later spierpijn hebt.
 

Lees ook:
5x superuitjes op de Veluwe met je kind >

 

Speurtocht

Wist je dat er op de Veluwe allerlei wilde dieren te spotten zijn? Tijdens een speurtocht die van start gaat in het dorp Garderen krijg je via je smartphone twintig vragen en opdrachten over de dieren die op de Veluwe leven.

 

Op klompensafari

Een verrassend leuk uitje: stap in een grote, gele klomp en vaar over het water van het Apeldoorns Kanaal in Hattem. Weer eens wat anders dan een sloep of rondvaartboot. Je kunt met maximaal 6 personen in één klomp varen en onderweg een leuke puzzel maken. Maar kijk ook goed om je heen, want misschien spot je wel een bever of ijsvogel.

 

Klootschieten

Op de Veluwe kun je heerlijk wandelen, maar wist je dat je een wandeling nog veel leuker kan maken door een potje te klootschieten? Dit ouderwetse spel, ook wel kogelwerpen genoemd, zorgt gegarandeerd voor lachwekkende momenten. Bij klootschieten speel je in teams en moet je een route in zo min mogelijk worpen afleggen. Voordat je van start gaat ontvang je een route, uitleg, scorebordjes, een drankje en de ‘kloten’. Voor het winnende team is er na afloop een leuke prijs.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >