In samenwerking met Kek Mama

5 x superuitjes op de Veluwe met je kind

08.03.2019 13:02

Dichtbij huis, betaalbaar en genoeg leuke dingen om te doen. De Veluwe is een geweldige plek voor een weekendje quality-time met het gezin. Zeker in het voorjaar: lekker buiten op pad.

Wandelen, fietsen, spelen, relaxen: een weekendje op de Veluwe is voor iedereen leuk. Je vindt er kilometers wilde natuur, toffe klimparken en met een beetje geluk (en stille kinderen) spot je er The Big Five van de Veluwe. Dit mag je zeker niet missen tijdens jullie mini-break in eigen land.

1. Lekker naar buiten

Wist je dat de Veluwe ook wel ‘de groene schatkamer’ wordt genoemd? En nu is het helemaal mooi, met fluitende vogels, jonge dieren en bloeiende heide. In Het Nationale Park De Hoge Veluwe fiets of wandel je binnen 10 minuten steeds naar een hele andere sfeer: van bos naar zandverstuiving, en van korstmossteppe naar heidevelden. Handig: op verschillende plekken in het park vind je gratis Witte Fietsen. Ook kinderfietsen en fietsen met 1 of 2 kinderzitjes. In de buurt van Het Nationale Park De Hoge Veluwe ligt de Vrijenbergspreng met de hoogste waterval van Nederland. Verder kun je op verschillende plekken op de Veluwe uitkijktorens beklimmen voor de mooiste uitzichten.

2. Op safari

Grote kans dat je zelf net zo onder de indruk bent van onze eigen Big Five als de kinderen. Met een beetje geluk sta je tijdens een wildexcursie opeens oog in oog met een edelhert, wild zwijn, ree, vos of schotse hooglander. Je kunt op de Veluwe ook een wildarena bezoeken, speciale plekken waar het wild komt grazen. Tip: kijk voor vertrek de film WILD met de kinderen. Hierna maakt de Veluwe vast nóg meer indruk op ze.

Slapen in de natuur  aan het water bij Droomparken op de Veluwe.

3. Dolfijnen en apen spotten

Nog niet genoeg dieren gezien? Op de Veluwe stikt het van de dieren. Niet allemaal in het wild, maar wel even mooi. Zo kun je in het Dolfinarium zeeleeuwen, zeehonden en dolfijnen spotten, vind je in Burgers’ Zoo de Aziatische olifant en in Apenheul kun je loslopende doodshoofdaapje van héél dichtbij bewonderen. Dat wordt nog moeilijk kiezen.

4. Terug naar de Middeleeuwen

Combineer een lesje Nederlandse geschiedenis met een heerlijke fietstocht, goede lunch en leuk museum. Met een van de Hanzeroutes fiets je, deels over de oude handelswegen, van de een naar de andere handelsstad op de Veluwe: Harderwijk, Hattem en Elburg. Verken vanuit Harderwijk het Veluwemeer met een fluisterboot en zoek naar aalscholvers, reigers of een ijsvogel. In Elburg loop je voor je gevoel een middagje rond in de Middeleeuwen.

5. Klauteren en shoppen

Plan een dagje Apeldoorn en combineer het klimbos der klimbossen met een middagje shoppen. In Klimbos Garderen vind je het hoogste klimparcours van Nederland. Hier fiets je op 25 meter hoogte tussen de bomen. Het park bestaat uit 9 verschillende parcoursen. Voor kinderen vanaf 4 jaar is er een nettenparcours. De andere 8 parcours  zitten vol avontuurlijke elementen. Van een tonnenlift, Wipe-out ballen tot glijbaan, evenwichtsbalken, een bewegend net en een spinnenweb. Uitgeklauterd? Het centrum van Apeldoorn ligt om de hoek. Ga lekker een paar uur shoppen of plof neer op het terras met een wijntje. 

Slapen in de bossen

Op de Veluwe overnacht je natuurlijk in de natuur. Wil je slapen aan het Veluwemeer, midden in de bossen of recht tegenover de ingang van het park? Verblijf dan op één van de vakantieparken van Droomparken op de Veluwe. Voor kinderen is hier van alles te doen. Liever het weekend doorbrengen in een hotel? Blijf dan slapen in één van de net gerenoveerde (familie)kamers van het kindvriendelijke Grand Café Hotel Kruller aan de rand van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.


Slapen, eten en borrelen bij Grand Café Hotel Kruller

Op zoek naar meer inspiratie? Op visitveluwe.nlvind je nog meer leuke tips om de natuur te zien ontwaken.

Beeld herten: Jurjen Drenth

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >