5 tips voor een toptijd in Safari Resort Beekse Bergen

28.09.2018 13:30
5 tips Safari Resort Beekse Bergen

Slapen naast de leeuwen en oog in oog staan met giraffes vanuit de jeep. Het kan allemaal in het nieuwe Safari Resort Beekse Bergen. Kek Mama’s Marieke en Sara gingen erheen en wisten niet wat ze meemaakten.

Afrika in Brabant, echt verrassend en prachtig. Vrienden die mee waren wisten niet wat ze zagen. Zij gingen een paar keer op safari in Afrika, maar: ‘Hier in de Beekse Bergen zie je gewoon in één dag de Big Five’. Zij hadden een simpel parkje verwacht maar ze kregen meteen het Afrika-gevoel en vergaapten zich alle dieren zo dichtbij. Net als Kek Mama’s Marieke en ik. En dan ook nog luxe lodges met prachtveranda. Het was een topweekend. Dit zijn onze tips.
 

1. Slapen in het Safari resort

Voor de beste safaribeleving: slaap in het Safari resort en wordt wakker aan de savanne met leeuwen, giraffen, neushoorns, zebra’s… Wij sliepen bij de leeuwen en de oordoppen die ze in de Safari-winkel verkopen zijn er niet voor niets, want Marieke werd wakker ’s nachts door het leeuwengebrul. Helemaal echt.
 

Lekker luxe lodge in het Safari Resort.

Ook fijn: de Safari Lodges zijn lekker luxe. Mooi ingericht, heerlijke bedden en zelfs een bad én een sauna. Aan onze lodges was een groot terras met fijne hangstoelen. Wij zaten daar dan in de vroege ochtend en dan is het echt net alsof je op safari bent met prachtig uitzicht op de leeuwen op tien meter afstand die naar je aan het loeren zijn. Gelukkig dat er water en (onzichtbare) hekken tussen zitten…
 

En dit was het eerste wat we vanaf onze veranda zagen toen we wakker werden.
 

Marieke’s man Douwe en zoon Jelte genieten op de lodge-veranda.
 

Elke dag maken we een wandeling over het resort.

Wij gingen ’s ochtends naar het (heel erg lekkere) ontbijtbuffet in het Moto restaurant. Goed begin van de dag, uitkijken op de neushoorns en zebra’s. Het restaurant is helemaal in stijl ingericht met een prachtig terras uitkijkend over de savanne…
 

Wat een uitzicht bij het Moto Restaurant.

Extra tip: wij bestelden op de aankomstdag een pizza bij de receptie. Die werd een uurtje later met de fiets bezorgd. En zo konden wij dus op dat lekkere terras al etend naar de leeuwen loeren.

 

2. Met een Land Cruiser over de savanne

Off-road gingen we samen met ranger Jannah op pad met een enorme Land Cruiser. Cool hoe Jannah hobbel de bobbel over het terrein crosste en ons heel voorzichtig vlak naast de dieren liet komen. Hoogtepunt: de Nubishe-giraffe die haar hoofd naar binnenstak. En die ook nog eens op haar gemak uitgebreid het dak van Land Cruiser begon af te likken. De kinderen hebben het er dagen later nog over.

We konden van dichtbij de blauwe gnoe’s met haar kalfjes bewonderen, de blesbokken, impala’s. En ranger Jannah (een net afgestudeerde student biologie) wist er ongelofelijk veel over te vertellen. (De Gamedrive moet je vooraf boeken en je kunt ’m van april tot en met oktober doen.)
 

En toen dook de giraffe de Land Cruiser in.
 

Met onze neus op de dieren tijdens de Gamedrive.

 

3. Laat je haar in de war waaien tijdens de roofvogelshow

Een paar keer per dag is er een spectaculaire roofvogelshow. Marieke zat met haar gezin helemaal vooraan, dan vliegen ze echt rakelings over je hoofd. Maar ook als je hoger op de tribune zit, zoals Sara, is de show een belevenis. De twee valkeniers leren je hoe de torenvalk, gieren leven en de roofvogels vliegen dus los over het publiek. Niet voor niets waarschuwen de valkenier de kinderen die stiekem toch gaan staan. Want de vogels zijn echt pijlsnel en vliegen vlak over je. Extra leuk: als je kind geluk heeft, mag het naast de valkenier staan en krijgt-ie een gier op z’n hand die aan komt vliegen.
 

Zo dichtbij vliegen de roofvogels dus over ons hoofd.

 

4. Klauteren tijdens de wandelsafari

We gingen zelf op wandeltocht tussen de dieren. Kuddes olifanten en neushoorns zagen we van heel dichtbij. De kinderen klauterden tijdens de route over alle trails en speeltoestellen. Extra leuk: de avonturenroutes naast de gebaande paden. Marieke’s zoon Jelte kon er geen genoeg van krijgen. Tip voor de junioren (en vonden we zelf ook leuke trouwens): klauter over de touwbrug door het verblijf van de lippenbeer.

En vergeet de baby-okapi niet op te zoeken. Deze ‘bosgiraffe’ is te herkennen aan zijn donkere vacht met witte strepen op de poten en de billen.
 

Kek Mama’s Marieke en Sara.

 

5. De bootsafari: even bijkomen én genieten

Na al het wandelen en klauteren was de bootsafari even lekker rustig. Aan boord van safariboot Stanley zagen we het park van letterlijk een heel andere kant. Ringstaartmaki’s die we eerder nog gewoon op een meter afstand naast het pad zagen zitten, zien we nu met z’n allen aan bomen hangen. Na een uurtje op de boot, kunnen we er weer tegenaan. Op naar de speeltuin dus, ha! Eenmaal in de lodge praten we al spullen pakkend bij. En we zijn het eens: we hebben het gevoel dat we in Afrika zijn geweest. Het weekend voelt als een lange vakantie, we willen nu al terug!
 

Zin om ook te gaan? Hier vind je alles over de Beekse Bergen en het Safari Resort!

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >