In samenwerking met Kek Mama

5 leuke uitjes waarbij je de lente al voelt

13.02.2019 12:24

De zon laat zich gelukkig vaker zien. Hét moment om weer lekker veel naar buiten te gaan. Daarom: vijf leuke manieren om met je kind te vieren dat het bijna lente is.

1. Bloembommetjes maken

Hoe kun je eigenlijk zien dat de lente weer begint? Een boswachter van Natuurmonumenten neemt kinderen mee het bos in en gaat samen met hen op onderzoek uit. Onderweg verzamelen ze zaden waar ze zelf bloembommetjes van kunnen maken. Deze kan je kind in de tuin of het parkje om de hoek zaaien voor meer wilde bloemen en planten in de buurt. Kijk op de site voor alle data en locaties.

 

2. Dansende koeien spotten

Stap op de fiets en ga op zoek naar dansende koeien in de wei. Vanaf de eerste lentedag zullen de weilanden in Nederland zich beetje bij beetje weer vullen met springende koeien die enthousiast hun stallen uit komen. Op 20 maart viert Campina traditiegetrouw de opening van het boerenseizoen. Katja Schuurman geeft samen met boer Coen het startsein van de Eerste Lentedag. Leuk: via de Campina Facebookpagina kun je live meekijken hoe de 150 koeien van boer Coen uit hun stallen komen. 

Goed om te weten: Voor boer Coen is duurzaamheid belangrijk. Samen met andere Campina boeren besteedt hij daarom extra aandacht aan koe, natuur en klimaat. Steeds meer Campina-producten worden gemaakt van de melk van deze boeren. Ze zijn te herkennen aan het PlanetProof-keurmerk. Weten wat boeren zoals Coen precies doen? Je leest het hier.

 

3. Buiten spelen

In de tuin, voor op straat of nog beter: in één van de vele buitenspeeltuinen die nu weer open gaan. Je kind kan zich compleet uitleven, terwijl jij (op het terras met een cappuccino of wijntje) geniet van de zon. Handig: wij hebben de 18 leukste buitenspeeltuinen in Nederland voor je op een rijtje gezet. Van maisdoolhof tot Adventure Golf en de mooiste speelboerderijen. 

 

4. Op kraamvisite

Niet te missen in de lente: lammetjes. In het voorjaar worden op veel plekken in Nederland Lammetjesdagen georganiseerd, waarbij kinderen op kraamvisite mogen komen in de stal. Aaien mag! Leuk voor jou: tijdens deze dagen zijn er ook vaak streekmarkten op de boerderij met de lekkerste producten. Kaasplankje na afloop dan maar?

 

5. Vier het met ijs

Simpel, maar heerlijk: dat eerste ijsje op het terras. Spring op de fiets, rijd naar de dichtstbijzijnde ijssalon en proost met een bolletje ijs op het lenteseizoen. Ook leuk: maak eerst een lekkere fietstocht door de weilanden en geniet daarna van een bakje boerenijs op één van de vele (ijs)boerderijen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >