5 fijne tips voor een dagje Leiden met kinderen

13.09.2018 13:54
tips-dagje-leiden-met-kinderen Beeld: Shutterstock

Of je nu houdt van speurtochten, graag cultuur snuift of liever in een bootje dobbert, in Leiden kan het allemaal. En dan heb je er ook nog genoeg buitenspeeltuinen en parken waar je kind z’n lol op kan.

Bekijk deze tips maar.
 

Ga wandelen

Stadswandelingen saai? Niet in Leiden: daar hebben ze gewoon speciale kinderroutes die door de VVV worden georganiseerd. Voor kinderen van tien jaar en ouder zijn er twee wandelingen: de Grimmige Gruwelloop en een wandeling over Rambrandt, die in deze stad werd geboren.
 

Doe een speurtocht

In museum Corpus, bijvoorbeeld. Hier kunnen kinderen in de Medische Infotheek op een speelse manier kennis maken met het menselijk lichaam. Door games te spelen en testjes te maken, bijvoorbeeld. 
 

Maak een rondvaart

Leiden heeft 28 kilometer aan grachten en maar liefst 88 bruggen die je vanaf het water kunt bewonderen. Tijdens zo’n tour vaar je langs verschillende musea, de Leidse hofjes en historische gebouwen met prachtige gevels. Honger gekregen? Plof dan neer bij een van de vele terrassen aan het water. Lopen kan natuurlijk ook. Denk er mooi weer bij en je hebt alle ingrediënten voor een prachtige herfstwandeling.
 

Lees ook
18x de leukste buitenspeeltuinen in Nederland >

 

Spot bloemen

De Hortus Botanicus in het centrum is zeker een bezoek waard. De buitentuinen zijn opgedeeld in kleine stukken met allerlei thema’s en hierdoor vind je er van alles. Van vleesetende planten tot een enorme waterlelie – zo stevig dat er vaak babyshoots mee worden georganiseerd.
 

Op naar de speeltuin

Nog energie over? In de stad zijn genoeg buitenspeeltuinen en parken waar je kind z’n lol op kan. Zo heeft de tuin van Noord – op loopafstand van het centrum – twee grote waterspeelplekken en zijn er in de Tuin van de Smid, meer richting het zuiden, autobanden waar kinderen in kunnen hangen. Speeltuin Zuiderkwartier ligt naast het centrum van Leiden en is ook erg leuk.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >