3x de lekkerste musea in Nederland

28.11.2020 09:02
lekkerste musea Nederland Beeld: Shutterstock

Wie zoet is… bakt zelf verse koekjes en ambachtelijke gebakjes. Bij een bakkerijmuseum leren kinderen hoe je dat doet. Kidsproof geeft 3 tips.

Vers uit de oven

Bij de bakdemonstraties in Bakkerijmuseum Luyksgestel leer je hoe je zelf een broodje kneedt en afbakt in de ambachtelijke houtoven. Precies zoals ze het vroeger ook deden. Terwijl jouw broodje rijst, kun je een kijkje nemen in de naastgelegen molen.
 

Lekkere trek

In het Noord-Hollandse Medemblik is het smullen. In museum De Oude Bakkerij zie je tijdens demonstraties hoe de bakkers koekjes bakken, marsepein maken en met chocolade werken. Nog leuker is om zelf aan de slag te gaan tijdens een van de workshops.
 

Lees ook
5x lekkere recepten als je gaat bakken met je kind >

 

Koekebakkers

Hoe krijgt de bakker elke ochtend die heerlijke geuren uit de oven? In Bakkerijmuseum Hattem leer je over de geschiedenis van brood en banket én mag je zelf ook bakken en proeven. In de agenda van het museum op de website staat wanneer de workshops kinderkoekbakken zijn.
 

Speciaal voor Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl deze fijne lijst met uitjes. www.kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland, in alle windstreken, voor alle leeftijden en het hele jaar door. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke leuke kinderactiviteiten er allemaal in de buurt zijn.