18x kindvriendelijke koffietenten

19.02.2020 11:56
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Jij een lekkere latte of cappuccino, je kind die zich vermaakt in de knutselhoek of speeltuin: bij deze kindvriendelijke koffietenten sla je twee vliegen in één klap. 

Hoezo kindvriendelijk?

We hebben deze lijst zorgvuldig voor je samengesteld. Zoals: zijn er speciale gerechtjes en drankjes voor kleine gasten, zodat je niet een dure club sandwich voor ze hoeft te bestellen waarvan 90% onaangeraakt op hun bord blijft liggen. En: is er aan het vermaak van de kinderen gedacht? Oftewel: is er speelgoed, knutselspul, een speeltuintje of speelkamer? Daar wordt iedere ouder – en kind – gelukkig van. Het mag duidelijk zijn: je kunt je kind met een gerust hart meenemen naar deze koffietenten. 
 

1. Lunchcafé Nieuwland – Tilburg

Kleurpotloden, puzzels, blokken, leesboeken, spelletjes: je kind is meer dan welkom in lunchcafé Nieuwland in Tilburg. Ook op de kaart is er genoeg keuze voor de kleintjes met bijvoorbeeld tosti’s, wentelteefjes of een krentenbol. En heb je je baby of peuter mee, dan kun je gemakkelijk de fles klaarmaken in de magnetron.

 

2. Bistro Bis – Haarlem

Terwijl jij wacht op je lunch, maakt je kind beneden z’n eigen broodjes klaar – op het mini-fornuis in de speelkelder, wel te verstaan. Als-ie uitgespeeld is, schuift hij boven aan voor een warme choco met een brownie of iets anders lekkers.

 

3. IJ-kantine – Amsterdam

De IJ-kantine probeert, zo zeggen ze zelf, ‘er alles aan te doen om het bezoek voor kinderen zo leuk mogelijk te maken’. Hoe? Door de speelhoek, veel speelgoed en kinderboeken. Ook leuk: elke zaterdag- en zondagmiddag kan je kind hier knutselen.

 

Lees ook:
5x kindvriendelijk lunchen met kinderen in Haarlem >

 

4. Doppio – door heel Nederland

Espressobar Doppio zit door het hele land en heeft naast heerlijke koffie ook babyccino: opgeschuimde melk in een espressoglaasje, met – je gelooft het niet – lepel en chocolaatje. Speciaal voor de kleine gasten. Nog lekkerder in de smaken hazelnoot, vanille of caramel. 

 

5. De Dwaze Herder – Maastricht

Vooral leuk met mooi weer, want hier vind je een grote buitentuin met pickicktafels en in het midden een enorme olifant. Ook is er een grote speeltuin met veel ren- en klauterspul, een kinderboerderij en springkastelen park. Op de kaart vind je van alles wat kinderen ook lusten en als je een kinderfeest wilt organiseren, kan dat ook.

 

6. Barista Café – Breda

Een heerlijke plek aan de Grote Markt. Je kunt er terecht voor goeie koffie, een lekkere lunch- of borrelhap. Voor kinderen is er een kindermenu én de High Tea Kids: een selectie van zoet en hartig. Én een leuke verrassing.

 

7. Strand Café DOK – Renesse

Ook hier is het zo kindvriendelijk als wat. In de binnen- en buitenspeeltuin kunnen ze flink ravotten en in de kinderbioscoop kunnen ze een film kijken. Is jouw kind al wat ouder, dan staat er ook nog een spelcomputer, tennistafel, voetbaltafel en een reuze iPad.

 

8. Denderz – Groningen

Dit is, net als Klieder in Delft, een kinderwinkel met café. Hier kun je onder het genot van een goede kop koffie meteen een nieuwe outfit voor je kind scoren, terwijl hij of zij zich vermaakt in de speelhoek. Ook worden er veel leuke activiteiten georganiseerd zoals knutsel- en dansmiddagen.
 

Lees ook
12x restaurants met een leuke kinderspeeltuin >

 

9. Loods 17 – Apeldoorn

Lunch en gebak eten in vintage-stijl? Dat kan in lunchroom Loods 17. Neem plaats aan de lange leestafel of in één van de vele leuke zitjes. Voor kinderen staat er een eigen bureau waarop gespeeld en getekend kan worden.

 

10. Talamini – Enschede

In deze ijssalon / espressobar serveren ze de lekkerste koppen koffie. Ook het Italiaanse ijs is om door een ring te halen. En eerlijk is eerlijk, met een goede bol ijs maak je ieder kind blij.

 

11. Koffie en Kind – Den Haag

De naam zegt het al: de ideale plek om met je kind naar toe te gaan voor een heerlijke kop koffie. Met de verschillende speelhoeken is dit een walhalla voor je kind. En voor jezelf, want je hoeft je kind geen seconde te vermaken. Ook is er een boekenhoek met zitkussens, een glijbaan en een verkleedkist. Buiten kunnen kinderen spelen op het klimrek, de glijbaan of in de zandbak.

 

12. Theehuis Rhijnauwen – Bunnik

Mooi theehuis (maar ze hebben er uiteraard ook koffie) midden in het bos. Een grote speeltuin buiten, heerlijke kindermenukaart met pannenkoeken, speelmogelijkheid binnen en kinderstoelen. Erg leuke en mooi gelegen lokatie dus, voor zowel jong als oud.

 

13. Tof Koekie – Den Bosch

Een lekkere bak koffie, vers geperste jus, -tig verschillende broodjes en wentelteefjes voor je kind: je hebt hier keuze genoeg. Kom je met een baby? Dan is er een babybox aanwezig. Oudere kinderen kunnen zich uitleven in de speelhoek of op de krijtmuur.

 

Lees ook:
5x de leukste pannenkoekenrestaurants >

 

14. Fresca – Nijmegen

Terwijl de koffiemolen ratelt en jij je tanden zet in de huisgemaakte arretjescake of homemade granola of salade (al naar gelang je een gezonde bui hebt of niet) spelen de kleintjes in het speciale kindergedeelte met verkleedkleding, tekenspullen en ander speelgoed. Goeie deal, niks meer aan doen. 

 

15. KROAST – Amersfoort

Er zijn puzzels, boekjes en knutselmaterialen, allemaal voorhanden in de speciale kidsroom (ook wel het glazen huys genoemd omdat er aan alle kanten ramen zijn zodat ouders hun gespuis goed in de gaten kunnen houden). En de koffie is er subliem, dat ook. Leuk: je kunt er ook avondeten. Op vrijdag- en zaterdagavond is er een nanny in huis. Zij doet allerlei leuke activiteiten met de kids zodat jullie ongestoord een gesprek kunnen voeren – de luxe!

 

16. Juffrouw van Zanten – Rotterdam

Terwijl jij geniet van een cappuccino, verdwijnt je kind in de berg speelgoed die hier te vinden is. Extra leuk: veel items zijn te koop in de webshop. Ook het menu is zeer kindvriendelijk. Zo wordt er een speciale lunch of avondmaaltijd gemaakt voor kinderen, die een feestje voor het oog zijn op het bord.

 

17. Huszár – Delft

Prachtig gelegen aan het water, zodat je bij mooi weer heerlijk op het terras kunt genieten van je bakkie troost. Je kind vermaakt zich ondertussen met de Duplo, spelletjes of kleurboeken. Handig: bij deze koffietent hebben ze een liftje voor kinderwagens. 

 

18. Chocolate Company – door heel Nederland

Als je kind hier niet geniet, dan weten we het ook niet meer. Wie houdt er niet van een heerlijke chocolademelk met slagroom? Reken maar dat jij die ook bestelt, in plaats van een gewoon bakkie pleur (die je hier ook kunt krijgen). Je krijgt je eigen chocolatespoon die je in de warme melk mag dopen en als je voor de High Choc gaat, krijg je er goddelijke aardbeien, spekjes en koekjes bij die je in de chocoladefondue mag dopen. God-de-lijk.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >