15x restaurants met een leuke kinderspeeltuin

26.06.2018 11:40
restaurants met kinderspeeltuin Beeld: Pixabay

Uit eten met kinderen een opgave? Nee, hoor. Wij zetten een aantal restaurants met fijne speeltuinen op een rij. Is je kind uren zoet en kun jij lekker rustig eten.

1. Villa Westend – Velserbroek

Dit restaurant met geweldig uitzicht over het water heeft niet alleen speeltoestellen voor kinderen, maar zelfs zijn eigen stadsstrand. ’s Zomers huur je er je eigen barbecuetje met vlees, vis en bijgerechten, en je geniet er van de zonsondergang. Waarom wil je eigenlijk nog naar het buitenland?
Waar: Westlaan 41, Velserbroek (Spaarnwoude)

 

2. Om de Dobben – Burgum

Jij op het terras, de kinderen op de (omheinde!) speelweide. Bij Om de Dobben zit je zo ontspannen, dat je in plaats van één van de kleine hapjes, net zo goed voor een uitgebreide maaltijd kunt gaan. Leuk: er is ook een klein dierenverblijf met geitjes en een pony.
Waar: Langelaan 10, Burgum

 

3. Restaurant Klein Afrika – Oldenzaal

Lunchen, borrelen of dineren? Doe het gewoon allemaal, het hele gezin heeft het toch prima naar zijn zin in Klein Afrika. Het strandclubachtige restaurant is ingericht in Afrikathema, en behalve een speeltuin, is er zelfs een kleine dierentuin bij, met onder andere stekelvarkens, apalca’s, struisvogels en een volière. Rotweer? Geen probleem: binnen is een speelruimte met springkussen, tafelvoetbal en een tekentafel.
Waar: Oude Almeloseweg 6, Oldenzaal

 

Lees ook:
7x de lekkerste sushi restaurants met kinderen >

 

4. Kosteluk Fun & Food – Egmond

Dit wil je. Bij Kosteluk Food en Fun kun je terecht voor ontbijt, lunch, diner, én borrel, terwijl de kinderen urenlang zoet zijn in het indoor kinderparadijs, het zwembad (!), of op het strandje met speeltoestellen. In de weekends en vakanties is er vaak animatie voor de kinderen.
Waar: Driehuizerweg 8, Egmond

 

5. Uilennest – Zoetermeer

Met springkussens, glijbanen en verschillende klimtoestellen kan je kind z’n lol op bij dit pannenkoekenrestaurant. Speelparadijs de Ballebak is maar liefst 6000 vierkante meter groot en heeft een binnen- en buitengedeelte. Alle toestellen worden maandelijks gecontroleerd op veiligheid en medewerkers houden toezicht op de kinderen.
Waar: Voorweg 107, Zoetermeer

 

6. Haddock – Amsterdam

Hier vind je een groot grasveld waar kinderen kunnen voetballen en ravotten. Neem ’s zomers zwemkleding mee, want dan staan er sproeiers en een zwembadje in de tuin. Het restaurant organiseert ook speciale kinderactiviteiten, zoals een minidisco op zaterdagavond en op zondagmiddag kan er geknutseld worden onder begeleiding van medewerkers, maar kan er ook gegeten worden met kinderen.
Waar: Marie Baronlaan 19, Amsterdam

7. Familierestaurant Troubadour – Tubbergen

Hier kunnen kinderen zich prima vermaken op de glijbaan, schommels en de airtrampoline. Ook is er sinds drie jaar de Sona speelboog, waarmee kinderen allerlei opdrachten kunnen uitvoeren: wordt het een code onthouden, dansen of Chinees tellen?
Waar: Tibsweg 2, Tubbergen

 

8. Heidezicht – Bussumerheide

Terwijl jij geniet van soep, salade of pasta kan je kind zich uitleven in de aangrenzende speeltuin. Nog energie over? Maak dan een fietstocht of heerlijke wandeling, want het restaurant ligt aan de Bussumerheide.
Waar: Randweg 203, Bussum

9. Groot Melkhuis – Amsterdam

Deze grote speeltuin is een fenomeen in Amsterdam. Voor kinderen tot drie jaar is er een zandbak en kleine glijbaan, de oudere kinderen kunnen roetsjen en glijden van de grotere toestellen. Extra leuk: ieder weekend is er een enorm springkussen en suikerspinnenkraam.
Waar: Vondelpark 2, Amsterdam

 

10. De Witte Wieven – Lochem

‘Voor mooie meisjes en stoere jongens’, staat op de menukaart. Kinderen kunnen kiezen uit gerechten als Kwik, Kwek en Kwak of Pinokkio. Zijn ze uitgegeten – of willen ze even van tafel af – dan kunnen ze een duik nemen in de ballenbak en rondom het restaurant op zoek gaan naar houten poppen: de Witte Wieven.
Waar: Zwiepseweg 157, Lochem

 

11. Hans en Grietje – Zeewolde

Van kleine trampolines tot mega grote springkussens en een skelterbaan: bij dit pannenkoekenrestaurant is genoeg te beleven voor je kind. Terwijl jij lekker natafelt, kan je kind spelen in een hooiberg en het sprookje naspelen in het echte huis van Hans en Grietje. Of hij haalt je over om mee te gaan op de familieschommel, waar plaats is voor wel tien man.
Waar: Sternweg 2a, Zeewolde

 

12. De Soete Suikerbol – Pijnacker

Binnen vind je een leuke speelhoek, buiten een aantal schommels en bij zonnig weer een groot springkussen. Kinderen kunnen er ook knuffelen met geiten, kippen en konijnen. Op het menu staan salades, pannenkoeken en vleesgerechten. Ook aan kleine kinderen is gedacht, met een speciaal kindermenu.
Waar: Ade 23, Pijnacker

 

13. Restaurant Bruis – Blaricum

De slogan van dit restaurant: ‘Leuk uit eten met kinderen kan gewoon, want je kunt pas echt genieten als je kinderen genieten.’ En dat doen ze in dit restaurant zeker: met een speeltuin, ontdekhoeken, gamezone en een funfloor kunnen ze zich uren vermaken. Op het menu staan gezonde gerechten, ook voor de kinderen.
Deltazijde 3-01, Blaricum

14. Restaurant de Houtzagerij – Otterlo

Giet het pijpenstelen? Geen punt. Hier kunnen je kinderen naar hartenlust spelen in het indoor speelparadijs. Klimmen, klauteren, glijden, rennen: alles is mogelijk. Voor de allerkleinsten is er een aparte peuterzone en blokkenhoek.
Waar: Arnhemseweg 100-102, Otterlo

 

15. Pyramide van Austerlitz – Utrechtse Heuvelrug

Vlakbij de Pyramide van Austerlitz vind je het gelijknamige restaurant met een uitgebreide speeltuin en het ‘lunapark’. Botsauto’s, draaimolens en een treintje zorgen daar voor uren speelplezier. Tip: maak een mooie wandeling in de bosrijke omgeving voordat je aan tafel schuift.
Waar: Zeisterweg 98, Woudenberg

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >