15x fijne uittips voor kinderen in de kerstvakantie

09.12.2019 13:29
te-doen-in-kerstvakantie-2019

Eind december is er zoveel leuks te doen dat je de hele kerstvakantie vol zou kunnen plannen. Met uitjes uit onderstaand lijstje, bijvoorbeeld.

World of Dinos

Meer dan tachtig levensgrote en bewegende dinosaurussen veroveren Den Bosch tijdens de kerstvakantie. Samen vormen ze van 21 december tot en met 5 januari World of Dinos, de grootste reizende Dino Expo van Europa. Het mooie: boek je je kaarten via Kek Mama, dan ontvang je 15 procent korting.

 

Lichtshow

Wordt jouw kind lyrisch van alles wat schittert? Breng dan eens een bezoek aan een lichtshow. Van Rhenen tot Amsterdam: door het hele land zijn er verschillende shows te zien. Bekijk de websites voor de exacte data.

 

Kerstcircus Ahoy

Van zaterdag 21 tot en met maandag 30 december vindt het Kerstcircus in Ahoy plaats, het oudste kerstcircus van Nederland met een afwisselend programma voor jong en oud. Lees: hilarische clowns, spectaculaire luchtacrobaten en innemende dierennummers. 

 

Fakkeloptocht

Vier de winter in geschiedenismuseum Archeon in Alphen aan den Rijn: de bronsgieter maakt de mooiste voorwerpen, boeren, hunebedbouwers en jagers stoken een vuurtje en er is een ijsbaan, een fakkeloptocht, warme chocolademelk en heerlijk eten. Wanneer? 14, 15, 21 december 2019 t/m 5, 11 en 12 januari 2020.

 

Schaatsen

Jij zit aan de warme chocomelk, terwijl je kind over het ijs scheurt. En kies je voor een van deze indoor schaatsbanen, dan zit je er nog warmpjes bij ook.

 

Lees ook
20 dingen die je denkt als de kerstvakantie begint >

 

Attractiepark

Een beetje koud, maar ook in de winter zijn attractieparken de moeite waard. De koplopers? De Winter Efteling en Winter Slagharen. Met aangepaste attracties, indoor schaatsbanen, chalets, kampvuren en speciaal verlichte attracties kijk je je ogen uit.

 

Sleeën in het Openluchtmuseum

Schaatsen, sleeën, krabbelen op de krabbelbaan en broodjes bakken boven een knetterend houtvuur terwijl er spannende verhalen verteld worden: in de kerstvakantie is er genoeg te doen in het Openluchtmuseum in Arnhem.

 

Disney on ice

Van 21 tot en met 29 december kun je in Utrecht de favoriete Disney-verhalen van je kind op het ijs bewonderen – winterser krijg je het niet. De exacte locaties en data vind je hier.

 

Skihallen

Je hoeft echt niet richting Oostenrijk om dat winterse gevoel te krijgen. In Nederland vind je genoeg skihallen waar je kinderen de hele dag zoet zijn. Zie hier de leukste indoor skihallen op een rij.

 

Taartjes eten in een echt paleis

In de kerstvakantie kun je in Paleis Het Loo schaatsen, workshops volgen, er zijn allerlei geinige activiteiten voor kinderen en het eten is er top. 

 

Nederlands IJsbeelden Festival

Echt een aanrader, het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle. De IJsselhallen wordt voor en tijdens de Kerstvakantie, 15 december t/m 6 januari, omgetoverd tot een Winter Wonderland. Voor de kinderen wordt een speciaal Winter Wonderland KinderPlaza gecreëerd met kermisattracties, games en springkussens.

 

Kerstontbijt in ARTIS

Begin kerst goed met een heerlijk, uitgebreid ontbijt in ARTIS met uitzicht op de netgiraffen, Grévy-zebra’s en grote koedoes. En maak na afloop een winterse wandeling door het park.

 

Plons in de ijskoude zee

Vind je Scheveningen te massaal voor een nieuwjaarsduik? Er zijn genoeg plaatsen waar je op 1 januari in het water kunt plonzen. Warme kleding, handdoeken, mutsen en sjaals mee, bakje erwtensoep na afloop en het nieuwe jaar kan niet meer stuk.

 

Dolfje Weerwolfje

Na het succes van ‘Dolfje Weerwolfje de Musical’ is het nu tijd voor een vervolg: ‘Dolfje Weerwolfje en Foeksia de miniheks’. Dé nieuwe familiemusical, vol leuke liedjes, mystieke wezens, grappige tovertrucs en betoverende liefdesdrankjes. En bestel je nu je ticket, dan krijg je een gratis rang-upgrade.

 

Op vakantie

Oké, je moet wel héél snel zijn met boeken, maar het heeft wel wat, kerst vieren in de zon. En misschien vind je op de valreep wel een last minute voor een zacht prijsje. Wij selecteerden alvast de mooiste bestemmingen voor je – weet je gelijk waar er warm is in december.

 

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!