15x de leukste foodtruck festivals van 2020

12.03.2020 10:32
leukste-foodtruck-festivals-zomer Beeld: Shutterstock

Gek op eten en muziek? Dan zit je helemaal goed bij een foodtruckfestival. Er zijn er genoeg door het hele land – check deze fijne lijst maar – én er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen. Topdag, dus.

1. Lepeltje lepeltje

Of je nou van klassieke kost houdt of spannende, creatieve gerechten: bij Lepeltje Lepeltje heb je keuze genoeg. Je vindt het foodtruckfestival in verschillende steden, van Zwolle tot Dordrecht. Met muzikale optredens en een speciaal kinderprogramma is er ook voor de kleintjes genoeg te beleven.
Van half mei t/m augustus, kijk voor exacte data en alle locaties op lepeltje-lepeltje.com  

 

2. Rrrollend

De afgelopen edities waren top, dus dat belooft veel goeds. Het festival trapt af in Gouda en tot en met het najaar kun je het festival in allerlei steden bezoeken, zoals Leiden, Alkmaar, Leeuwarden en Arnhem. De toegang is gratis.
Kijk voor alle data en locaties op rrrollend.nl

 

3. Arnhem Proeft

Lokale restaurantondernemers maken de lekkerste gerechten tijdens Arnhem Proeft. Van biefstuk en sushi tot aan salades en burgers: de gerechten zijn nét wat anders dan op andere foodfestivals. Lekker wijntje erbij en klaar ben je. Gratis toegang.
9 t/m 12 juli, kijk op arnhem-proeft.nl

 

4. Smaak aan Zee

Culinaire liefhebbers, families, locals en toeristen: iedereen voelt zich hier thuis. Want naast tientallen verschillende trucks, is er ook een uitgebreide (muzikale) programmering voor jong en oud. Heel fijn: parkeren is gratis.
19 t/m 21 juni in Brouwersdam / 20 t/m 23 augustus in Ouddorp Duin, smaakaanzee.nl

 

5. Food Truck Festival TREK

Fijne livemuziek, theatervoorstellingen en heerlijk eten. Denk aan bordjes pulled pork, de lekkerste burgers, verse groenten en poffertjes. Het foodtruckfestival TREK vind je onder andere in Amsterdam, Maastricht, Nijmegen, Utrecht en Enschede.
Van begin mei t/m half september, kijk voor alle data en locaties op festival-trek.nl

 

6. Sushi Festival JOY

Een Asian streetfood festival met een centrale rol voor de Japanse keuken. Tientallen foodtrucks bieden niet alleen een grote verscheidenheid aan heerlijke sushi, maar ook een ruime keuze aan minder bekende gerechten als dim sum, sukiyaki, poké bowls, bao buns en ijsrolletjes. Ook zorgt JOY voor vertier met een Japanse twist: een karaoke hotel van containers, verschillende sushiworkshops en ontspanningsmassages. Waar? Den Haag en Utrecht, gratis toegang.
15 t/m 17 mei in Den Haag & 4 t/m 6 september in Utrecht, festivaljoy.nl

 

7. Beach Food Festival

Niet alleen gek op eten, maar ook op boottochten? Dan moet je bij dit festival zijn: hij wordt namelijk gehouden op Texel. Tijdens het Beach Food Festival – dat dit jaar vijf jaar bestaat – wordt er gekookt, gebakken, geschonken en gebraden door voornamelijk Texelse en enkele ‘overkantse’ koks. Het open grasveld, het strand en de dijk achter de haven maken het geheel tot een festivalterrein voor jong en oud.
24 t/m 26 juli op Texel, beachfoodfestival.nl

 

8. Proefpark Haarlem

Oldtimers, auto’s, busjes, catercampers, bakfietsen: op Proefpark Haarlem vind je talloze foodtrucks. En niet de minsten: alle wereldkeukens zijn namelijk vertegenwoordigd. Van Zuid-Amerikaans tot Italiaans en van biologische poffertjes tot aan een ganzenbitterbal.
23 t/m 25 augustus, proefparkhaarlem.nl

 

Lees ook:
Fotoserie: moeder maakt kunstwerken van eten >

 

9. Barrel Food Truck Fest

Van hotdogs en pizza’s tot churros en sateetjes: bij Barrel weten ze wel hoe ze de bezoekers een plezier doen. Dit foodtruckfestival vindt plaats in verschillende steden in Drenthe en Overijssel en de toegang is gratis.
Juni & juli, kijk voor locaties en data op barrelfoodtruckfest.nl 

 

10. TOOST Foodtruckfestival

Met z’n allen toosten onder het genot van de lekkerste hapjes in een fijne, ongedwongen sfeer: dat doe je bij TOOST. Ook dit festival gaat meerdere plaatsen af en overal toveren koks van minimaal twaalf foodtrucks hun lekkerste gerechtjes uit de hoge hoed. 
Kijk voor locaties en data op toostfoodtruckfestival.nl 

 

11. Bon Appetito Festival

Hier eet je niet alleen de lekkerste Italiaanse gerechten, maar proef je uit keukens van over de hele wereld. Muziek, cabaret en leuke voorstellingen maken het feestje compleet. Ook kun je workshops volgen zoals een wijn- of bierproeverij.
19, 20 en 21 juni in Houten (Utrecht), bonappetitohouten.nl

 

12. Appeltje Eitje 

Alleen al de naam is leuk. En naast de twintig foodtrucks die je hier voorzien van het lekkerste verse eten, wordt de sfeer gemaakt door look-a-likes van onder meer ABBA en Ed Sheeran. 
21 t/m 24 mei in Roosendaal , zie website

 

Lees ook:
13x kindvriendelijke terrassen in Nederland >

 

13. Cuisine Machine

In de lasloods in Vlissingen vind je tientallen foodtrucks, leuke barretjes en een hoop muziek. Dit jaar vindt de zesde editie plaats van het grootste culinaire carnaval van Zuidwest-Nederland. Dat wordt een gezellig feestje, dus.
29 mei t/m 1 juni in Vlissingen, cuisinemachine.nl

 

14. Picknick in ’t Park 

Of je nu met je collega’s, vrienden, moeder of schoonmoeder komt, op dit foodtruckfestival vind je voor ieder wat wils. Er treden verschillende artiesten en dj’s op en de keuze uit foodtrucks is enorm, dat het lastig kiezen wordt: hotdogs, churros, pizza’s, ijs, nachos, poffertjes…
19 en 20 juni in Barendrecht, picknickintpark.com

 

15. Foodstock

Als het hier net zo’n feest wordt als het legendarische Woodstock, dan zit je hier wel goed. Toegang is gratis en je vindt er een ruim aanbod aan Surinaams, Vietnamees, Spaans en Aziatisch eten. Op zondag is het familiedag en kunnen kinderen zich uitleven op springkussens en in schommelbootjes.  
Kijk voor locaties en data op festival-foodstock.nl

 

 

Nog meer culinaire tips? Volg ons op Facebook en Instagram >