10x de leukste uitjes in Arnhem met kinderen

15.10.2022 11:57
dierenaccessoires_kinderkamer

Van Burgers’ Zoo tot het Watermuseum: Arnhem heeft voor kinderen heel veel te bieden. Ga er een dag op uit en bezoek de leukste plekken. Wij helpen je op weg.

1. Burgers’ Zoo

Dé highlight van een bezoek aan Arnhem. Bezoek de dieren, maar doe met je kind vooral een van de speurtochten. (Je kunt ze op de site van Burgers’ Zoo gratis downloaden.) Zo leert je kind spelenderwijs alles over de dieren, zoals wat ze allemaal eten en hoe de dieren horen.

2. Theater

In het stadstheater van Arnhem vinden wisselende voorstellingen plaats die zeker een bezoek waard zijn. Check de site voor het huidige aanbod.

3. Sonsbeekpark

Wil je de drukte van de stad even ontvluchten, dan is het heerlijk vertoeven in het Sonsbeekpark. Dit is het bekendste park van de stad en vind je op slechts vijf minuten lopen van het Centraal Station en het centrum. Je kunt er picknicken, lekker wandelen of een openluchtconcert bekijken in de zomer. Extra leuk: de grote uitkijktoren Belvédère – ruim 28 meter hoog – kun je voor 1 euro beklimmen via een wenteltrap. Boven wacht je een mooi uitzicht.

4. Indoor speelparadijs

Je kind kan z’n lol op in het indoor speelparadijs Monkey Town. Op meer dan 2600 vierkante meter vind je speeltoestellen waar hij kan klimmen, klauteren, trampolinespringen en nog veel meer. Ook is er een lasergame en kan je kind op ontdekking in de Escaperoom. Een andere leuke binnenspeeltuin in Arnhem is Ballorig.

5. Stadsboerderij Presikhaaf

Schapen, paarden, varkens, geiten, pauwen, kalkoenen: op stadsboerderij Presikhaaf vind je ze allemaal. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd, zoals het schaapscheerdersfeest. Benieuwd naar de producten van de boerderij? Neem dan een kijkje in de winkel, waar je eieren, zelfgemaakte honing en jam en nog veel meer lekkers kunt kopen.

 

Lees ook:
9x de leukste uitjes in Utrecht met kinderen >

6. Musea

Hoeveel liter water verbruik je per dag? En hoe werkt het grondwatersysteem in Nederland? In het Watermuseum leer je het. Nog een leuk museum in Arnhem is het Openluchtmuseum, al is het alleen al om een uiltje te knappen in een bedstee. Voor kinderen is er trouwens ook genoeg te doen: van ouderwets kleding wassen tot een rit met de tram.

7. Eusebiuskerk

Je moet geen hoogtevrees hebben, maar echt: het uitzicht is prachtig – je gaat namelijk met een glazen(!) panoramalift omhoog tot 73 meter.

8. Openluchtzwembad Klarenbeek

Ben je in de zomer in Arnhem? Neem dan een duik in het heerlijke openluchtzwembad. Het water is verwarmd tot 22 graden en er is een diep bad met glijbaan en duikplanken. Ernaast vind je speeltoestellen, een speelveldje en klimrek.

9. Midgetgolf Dikkenberg

Salto, tunnel, pyramide, labyrint: wie lukt het om op deze minigolfbanen zo snel mogelijk te scoren? De midgetgolf Dikkenberg in Bennekom, vlakbij Arnhem, is voor iedereen leuk. Het complex ligt middenin de bossen van de Veluwe en na afloop neem je wat lekkers op het terras.

10. Bouldercentrum

Klimmen en klauteren in een speciale Kidszone, of als je wat ouder bent op één van de vele boulderblokken die los in de ruimte staan: bij RijnBoulder in Arnhem kan het. Ideaal voor als het minder weer is.

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.