Kinderen op bed? Daag je partner uit met déze snelle couple workout

11.05.2022 08:19

Even samen zijn met je partner én je nuttig maken? Deze supersnelle couple workout is niet alleen goed voor je, maar ook gewoon heel gezellig. Met deze training werk je je in 10 minuutjes aardig in het zweet. Vijf leuke oefeningen en het is gepiept. Kelly Beukers en haar vriend Rory doen voor hoe het moet.

Holding hands squat

Ga tegenover elkaar staan en pak elkaars handen vast. Je doet tegelijk een squat en komt weer omhoog. En… vergeet elkaar niet diep in de ogen te kijken, hè?

Sit ups + benen-heen-en-weer

Je partner gaat op de rug op de grond liggen en jij zet allebei je voeten naast zijn of haar hoofd. Je partner brengt de benen helemaal omhoog, tot jouw buik. Jij mag de benen een zwieper terug naar de grond geven. Lukt het je partner om de benen niet de grond te laten raken? Doe de oefening hierna andersom.

Hold squat + high knees

Bij deze twee-in-een-oefening doet je partner weer een andere oefening dan jij. De een gaat in squat houding staan, met de armen recht vooruit. De ander doet high knees en probeert bij elke sprong met de knieën de handen te raken. Klaar? Wissel om!

Plank + jump over

Je partner start in een plank. Belangrijk is dat je partner zijn of haar voeten bij elkaar zet. Jij gaat met twee voeten bij elkaar naast de voeten van je partner staan. Je springt in een beweging over de voeten, naar de andere kant. Dit herhaal je. Hierna is het tijd om te wisselen.

De Eiffeltoren

Klinkt romantisch hè? Niets is minder waar: deze oefening is behoorlijk pittig! Ga allebei op de grond liggen, met de hoofden naar elkaar toe. Zorg dat jullie hoofden elkaar niet raken. Pak boven jullie hoofden elkaars armen vast en breng jullie voeten recht omhoog, als een puntje. Samen vormen jullie de Eiffeltoren! Breng jullie voeten weer naar de grond en herhaal dit.

Meer sport- en stretchoefeningen zien? Check In ’t zweet met Kelly elke woensdag op YouTube.

Linkjes naar de kleding:
Bralette Kelly
Legging Kelly
T-Shirt Rory
Short Rory
Schoenen Rory