In samenwerking met Kek Mama

Zó maak je in een handomdraai soep voor een paar dagen (en ’t blijft nog langer vers ook)

20.09.2020 00:14

Ondernemer Nina Pierson vindt het belangrijk dat haar kinderen gezond én vers eten, maar hoe lastig is dat als je geen tijd hebt om uren in de keuken te staan?

Totaal niet, zo belooft Bosch met een van zijn nieuwste apparaten.

 

ErgoMixx Fresh

De ErgoMixx Fresh is een staafmixer die je in een mum van tijd omtovert tot een vacuümapparaat. Met de herbruikbare vacuümbewaardozen en -zakjes behoud je niet alleen de smaak, maar ook texturen én voedingsstoffen van kliekjes en verse ingrediënten. Zo kun je porties die over zijn gemakkelijk invriezen en maak je de broodtrommel van je kind al de avond van te voren klaar.

Nina test ‘m uit en is razend enthousiast. Bekijk de video maar.

 

Recept

Wil jij Nina’s romige pompoensoep ook maken? Hieronder vind je het recept. En het mooie: bestel je de ErgoMixx Fresh van Bosch nu via deze link, dan krijg je met de code ERGOMIXX 20 euro korting op je bestelling!**

Ingrediënten

  • 1 el ghee of kokosolie
  • 2 middelgrote uien, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 6–8 cm gember, geschild en in stukjes
  • 1 el kurkuma, gemalen
  • 750 g zoete aardappel, in blokjes
  • 750 g flespompoen, in blokjes
  • 1 el geconcentreerde groentebouillon of 1 groentebouillonblokje
  • 50 g cashewnoten
  • 150 ml kokosmelk
  • sap van 1 citroen

 

Bereiding

  1. Verhit de ghee en bak de uien met de bleekselderij en gember op middelhoog vuur glazig.
  2. Voeg kurkuma toe en bak 1 minuut mee.
  3. Voeg zoete aardappel, flespompoen, groentebouillon en cashewnoten toe, samen met anderhalve liter kokend water, en breng het geheel weer aan de kook. Kook de groenten in 15 minuten gaar, ze moeten echt goed zacht zijn.
  4. Voeg de kokosmelk toe en pureer de ingrediënten met een staafmixer tot een gladde soep.
  5. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

 

 

*Etenswaren bewaard in vacuümbewaardozen en vacuümzakjes in de koelkast, vergeleken met niet-vacuüm bewaarmethoden. Gebaseerd op een studie uitgevoerd door een onafhankelijk laboratorium (09/2018, 6/2019 en 12/2019)

** deze actie loopt tot en met 11 oktober 2020