Dit zijn de leukste (en foutste) kerstliedjes

05.12.2018 12:27
kerst_0

Sint is op de terugweg naar Spanje, dus het mag weer: heerlijk meezingen met foute kerstklassiekers. Wij zetten de leukste voor je op een rij.

Last Christmas

Van Ariana Grande tot Taylor Swift: inmiddels bestaan er heel wat varianten op Last Christmas. Maar die van Wham! blijft toch de enige echte. Enige nadeel: hij blijft de rest van het jaar in je hoofd zitten.

 

Santa Claus is coming to town

Ook dit nummer wordt ten gehore gebracht door velen, maar één van onze favorieten is toch wel Michael Bublé. Oké, de rest van het jaar hoor je niet veel van ‘m, maar zodra de kerstboom wordt opgetuigd schalt-ie uit alle speakers.
 

All I want for Christmas

Tja, wat kunnen we hier over zeggen? Waarschijnlijk de meest gedraaide plaat met kerst: Mariah Carey, zingend en huppelend in de sneeuw, in haar felrode pakje.

 

Lees ook:
Bekijk het maar met je kerst >

 

Do they know it’s Christmas

In 1984 uitgebracht door verschillende artiesten, om geld in te zamelen voor de bestrijding van een acute hongersnood in Ethiopië. Little did they know dat het ruim dertig jaar later nog steeds een kersthit zou zijn. 

 

Baby please come home

Cher mag natuurlijk niet in dit rijtje met foute artiesten eh… platen ontbreken. Luister en zing mee met Baby Please Come Home.  

 

Driving home for Christmas

Je zal de beste man niet herkennen, maar deze plaat van Chris Rea komt in december nog bijna elk uur voorbij op de radio. 
 

Thank God It’s Christmas

Queen staat haast ieder jaar op nr. 1 in de Top 2000 met Bohemian Rhapsody, maar ook Thank God It’s Christmas moét je deze maand even draaien.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >