Tarte Tartin David Loftus recept
Beeld: David Loftus

Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: een feest voor het oog en makkelijk mee te nemen. Van deze tarte tatin met trostomaat en selderij ga je direct watertanden. Zeg schat, zullen we weer eens gaan picknicken?

6 personen | 35 minuten

Article continues after the ad

Nodig

  • 125 g suiker
  • 75 g boter
  • 6 el balsamicoazijn
  • ca. 500 g trostomaten (afhankelijk van grootte tomaat en bakvorm)
  • een paar takjes selderij
  • peper
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • losgeklopt ei
  • zout

Extra

  • quichebakvorm (of meerdere kleine vormpjes, of een muffinvorm voor kleine taartjes)
  • bakkwastje
     

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
     
  2. Smelt in een pan de suiker met boter en azijn en laat karamelliseren tot lichtbruin. Giet de karamel over in je bakvorm.
     
  3. Snijd de tomaten doormidden, snijd de stelen van de selderij in kleine stukjes en mix ze met de tomaten. (Bewaar de blaadjes van de selderij voor de garnering.)
     
  4. Bestrooi de mix van de tomaten en selderij met een snuf peper en leg ze met het snijvlak naar beneden in je bakvorm. Dek af met het bladerdeeg en stop de randjes goed in.
     
  5. Kwast het deeg licht in met wat ei en strooi er een snufje zout over. Zet nu in de oven en bak de taart in ongeveer 25 minuten goudbruin.
     
  6. Haal de taart uit de oven, leg een bord ondersteboven op de vorm en draai vorm en bord in een soepele beweging om. Zorg dat het taartje op het bord valt. Garneer vervolgens met de selderijblaadjes.
     

Pieter Kok is dj, maar met zo’n achternaam móet je natuurlijk een kookboek uitbrengen. Heerlijke happen voor op de boot, tijdens een fietstocht of ander gezelligs in de buitenlucht. Bestel het kookboek hier voor € 24,99

 

Meer inspiratie voor in de keuken? Elke zaterdag komt er een nieuw recept op KekMama.nl of bekijk hier de eerdere recepten.