leuke familiespellen

Van speelgoed en (voorlees)boeken tot kindvriendelijke restaurants: elke week deelt een moeder van de Kek Mama-redactie haar favoriete tips. Dit keer: de favoriete familiespellen van hoofdredacteur Jannine Berkelaar.

"Voor het eerste sinds we kinderen hebben gingen we niet op vakantie naar een camping, maar naar hotels. Voordeel: geen boodschappen, niet opruimen, niet koken en elke avond een opgemaakt bed. Wat het daarnaast ook bracht was extra familietijd -  je mag zelf bepalen of dit een voor- of nadeel vindt. Want ontbijten en dineren deden we in een restaurant en daar moet je toch vaak wachten. Onze redding? Spelletjes. Eindeloos veel spelletjes. En dit vinden wij de leukste."

 

Qwixx

familiespellen

Article continues after the ad

Een handig spelletje om aan tafel te doen, want je hebt niet zoveel ruimte nodig. Iedereen heeft een scorekaart en je hebt vijf dobbelstenen. Het is eigenlijk een soort Yahtzee, maar dan leuker. Je mag namelijk ook meedoen als de ander gooit en je moet echt tactisch nadenken welk cijfer je wegkruist. Dit spelletje duurt ongeveer 10-15 minuten per potje.

Ja, dit spel wil ik hebben

 

Uno Junior

familiespellen

Het aloude spel pesten verveelt nooit en is leuk voor jong en oud. En met de junior editie kunnen kinderen al vanaf een jaar of 3 meedoen. Nog een voordeel van de junior editie: de potjes duren nooit zo lang.

Hier worden mijn kinderen blij van

 

Color Addict

familiespellen

Bij dit spel wordt je brein echt uitgedaagd en gaat het om snelheid. Gooi jouw kaarten op zodra de naam van de kleur of de kleur waarin de naam geschreven is matcht met de kaart die bovenop de aflegstapel ligt. Dit spel is geschikt vanaf een jaar of 7, want je moet natuurlijk wel kunnen lezen.

Doe maar die maar

 

Blockness 

familiespellen

Dit spel is heel tof voor wat oudere kinderen die houden van breinkrakers. Zorg ervoor dat jouw slang het langst wordt. Je mag hierbij wel over andere slangen heen, maar je mag nergens onderdoor. Echt een leuke uitdaging! Overigens niet geschikt voor in een restaurant, want het is een groot spelbord.

Dit spel lijkt me fantastisch

 

Throw throw burrito

familiespellen

Op zoek naar iets actievers? Dan is dit spel geweldig. Voor je het weet vliegen de speelgoed burritos die bij dit spel horen je om de oren. Het leverde ons heel veel lachbuien op. En eh, het mag duidelijk zijn dat we ook dit spel niet in een restaurant speelden.

Wil ik hebben!

 

Skip Bo

familiespellen

Skip Bo hebben we al een aantal jaren in huis en verveelt ons nog steeds niet. Zodra je kind handig wordt met cijfers kun je het samen spelen. De bedoeling is om de stapel met kaarten die je aan het begin van het spel krijgt weg te spelen door de cijfers in de juiste volgorde weg te leggen. Je kunt elkaar een beetje dwars zitten en moet ook wat stappen vooruit denken. 

Bestel 'm hier

 

Meer Editor’s Favorites? Elke zaterdag publiceren we een nieuwe lijst met tips.