recept ras-malaicake
Beeld: Nadiya Hussain

Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: kost je even wat moeite, maar dan heb je ook wat. Deze ras-malaicake is écht ge-wel-dig.

Nodig

voor de cake

  • 10 draadjes saffraan, in 4 el warme melk
  • 250 g boter
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 5 middelgrote eieren, losgeklopt
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder

voor het melkmengsel

Article continues after the ad
  • 100 g melkpoeder
  • 150 ml kokend water
  • kardemomzaad, uit de peulen verwijderd en gemalen

voor de botercrème

  • 2 kardemompeulen, gekneusd
  • 3 el volle melk
  • 300 g zachte boter
  • 600 g poedersuiker, gezeefd als decoratie eetbare rozenblaadjes, gemengd met 100 g grofgehakte pistachenootjes
     

Zo maak je het

  1. Verhit de (hetelucht)oven tot 150°C en vet twee taartblikken in.
     
  2. Klop de boter en suiker in een kom luchtig en voeg geleidelijk aan de eieren toe.
     
  3. Voeg bloem, bakpoeder en saffraanmelk toe en spatel ze erdoor tot een glad beslag.
     
  4. Verdeel het over de twee blikken en bak 20-25 minuten.
     
  5. Maak het melkpoeder in een kom aan met het kokende water en roer de gemalen kardemom erdoor.
     
  6. Besprenkel de cakes zodra ze uit de oven komen met een beetje melkmengsel, laat ze 10 minuten staan, haal ze uit de blikken en laat ze afkoelen.
     
  7. Laat de gekneusde kardemompeulen in een kommetje melk trekken.
     
  8. Klop de boter in een mengkom luchtig. Voeg al kloppend schepjes poedersuiker toe.
     
  9. Giet de kardemommelk door een zeef bij de botercrème en klop het mengsel luchtig.
     
  10. Leg een van de afgekoelde cakes op een serveerschaal en smeer er een laagje botercrème op.
     
  11. Leg de andere cake erop en keer de sandwich om zodat de in het melkmengsel gedrenkte kant onder zit.
     
  12. Smeer een laagje botercrème op de boven- en zijkant. Gebruik een liniaal om de rand gelijk te maken.
     
  13. Druk de rozenblaadjes en nootjes rondom tegen de onderkant van de rand.
     

In Groot-Brittannië is Nadiya Hussain een populaire tv-kok, vooral vanwege haar heldere uitleg. Nadiya houdt niet van ingewikkeld en dat vinden wij maar al te fijn. Time to eat, € 27,50, Luitingh-Sijthoff

 

Meer inspiratie voor in de keuken? Elke zaterdag komt er een nieuw recept op KekMama.nl of bekijk hier de eerdere recepten.