Cadeautje voor jezelf: zo maak je deze geweldige ras-malaicake
Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: kost je even wat moeite, maar dan heb je ook wat. Deze ras-malaicake is écht ge-wel-dig.
Nodig
voor de cake
- 10 draadjes saffraan, in 4 el warme melk
- 250 g boter
- 250 g fijne kristalsuiker
- 5 middelgrote eieren, losgeklopt
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
voor het melkmengsel
- 100 g melkpoeder
- 150 ml kokend water
- kardemomzaad, uit de peulen verwijderd en gemalen
voor de botercrème
- 2 kardemompeulen, gekneusd
- 3 el volle melk
- 300 g zachte boter
- 600 g poedersuiker, gezeefd als decoratie eetbare rozenblaadjes, gemengd met 100 g grofgehakte pistachenootjes
Zo maak je het
- Verhit de (hetelucht)oven tot 150°C en vet twee taartblikken in.
- Klop de boter en suiker in een kom luchtig en voeg geleidelijk aan de eieren toe.
- Voeg bloem, bakpoeder en saffraanmelk toe en spatel ze erdoor tot een glad beslag.
- Verdeel het over de twee blikken en bak 20-25 minuten.
- Maak het melkpoeder in een kom aan met het kokende water en roer de gemalen kardemom erdoor.
- Besprenkel de cakes zodra ze uit de oven komen met een beetje melkmengsel, laat ze 10 minuten staan, haal ze uit de blikken en laat ze afkoelen.
- Laat de gekneusde kardemompeulen in een kommetje melk trekken.
- Klop de boter in een mengkom luchtig. Voeg al kloppend schepjes poedersuiker toe.
- Giet de kardemommelk door een zeef bij de botercrème en klop het mengsel luchtig.
- Leg een van de afgekoelde cakes op een serveerschaal en smeer er een laagje botercrème op.
- Leg de andere cake erop en keer de sandwich om zodat de in het melkmengsel gedrenkte kant onder zit.
- Smeer een laagje botercrème op de boven- en zijkant. Gebruik een liniaal om de rand gelijk te maken.
- Druk de rozenblaadjes en nootjes rondom tegen de onderkant van de rand.
In Groot-Brittannië is Nadiya Hussain een populaire tv-kok, vooral vanwege haar heldere uitleg. Nadiya houdt niet van ingewikkeld en dat vinden wij maar al te fijn. Time to eat, € 27,50, Luitingh-Sijthoff
Meer inspiratie voor in de keuken? Elke zaterdag komt er een nieuw recept op KekMama.nl of bekijk hier de eerdere recepten.