Hoge seks-frequentie: ‘We hebben niet elke dag zin, maar dan maken we zin’

07.10.2023 14:55
rollebollen hoge seks-frequentie Beeld: Getty Images

Zowel Aimée als Mark hadden wat in te halen toen ze een relatie kregen. Hun frequentie houden ze graag hoog, en dat kost ze geen enkele moeite.

Aimée (34) is 8,5 jaar samen met Mark (46), zij heeft twee ­dochters, Lotte (14) en Lara (6), en twee stiefdochters van 16 en 13.

“Mijn vriend Mark en ik zijn aan elkaar gekoppeld door onze beide dochters. De meiden waren een jaar of vijf en zaten op dezelfde kleuterschool. Ze waren beste vriendinnen en wilden ook zusjes worden. Ze fantaseerden over een constructie waarin de papa van Feline en ik, de mama van Lotte, samen zouden komen. Maar afgezien van het feit dat we elkaar nooit op die manier hadden bekeken, kon het niet. Zowel Mark als ik hadden al een relatie. Ik al vierenhalf jaar, hij net een fling van een paar weken.

Spanning

In die tijd woonde ik in een ander dorp, dat op een halfuur fietsen lag van de basisschool. Als ik Lotte ’s avonds kwam ophalen van een speeldate, vroegen veel ouders of ik wilde blijven eten; ik moest immers nog een stuk fietsen. Ik maakte er graag gebruik van, want ik heb een hekel aan koken.

Ik schoof regelmatig aan bij Mark, soms ook als zijn vriendin er was. Het was puur vriendschappelijk. We maakten ook vaak uitjes met de kinderen. Maar ineens, bij een bezoek aan de schaatsbaan, hing er een enorme spanning tussen ons in en toen hij later stond te koken en ik op het aanrecht zat, kon ik alleen maar denken aan zoenen met hem. Die avond maakten we allebei – onafhankelijk en onwetend van elkaar – onze relaties uit.

“Die avond maakten we allebei – onafhankelijk en onwetend van elkaar – onze relaties uit”

De keer daarop aten we weer bij Mark en vroeg Lotte of ze bij Feline mocht slapen. Van mij mocht dat, maar – zo zei ik – ze was daar eigenlijk nog te jong voor, dus dan zou ik ook blijven slapen. Prima idee, vond ook Mark. Twee weken later woonden we samen.

Seksleven

De seks tussen Mark en mij was vanaf de allereerste dag fantastisch. We komen allebei uit een relatie waarin we seksueel flink tekort zijn gekomen. Zelf was ik op mijn negentiende per ongeluk zwanger geraakt. De vader verdween uit beeld en wilde niets met Lotte te maken hebben. Vlak erna leerde ik een man kennen die niet veel had met intimiteit. Mijn ex kampte jarenlang met een ‘emotionele burn-out’. Ik moest hem bijna op mijn knieën smeken of hij me überhaupt wilde aanraken.

Ook de ex van Mark wilde geen seks meer. Ze zag hem slechts als vader, niet als lustobject. Na zijn scheiding haalde hij al wel wat in – we kunnen het dorp niet in lopen of we komen een scharrel tegen – maar Mark wist wel dat hij in een volgende ­serieuze relatie nooit meer terug wilde naar een broer-zus-verhouding. Dat kwam goed uit, want ook ik snakte naar een goed seksleven.

Zin maken

Inmiddels hebben we bijna dagelijks seks. Variërend van een ­minuut tot drie uur lang. We hebben niet elke dag zin, maar dat betekent niet dat je het dan ook niet hoeft te doen. Dan máken we dus maar zin. We ­plannen het in onze digitale agenda. Dan krijg ik tijdens mijn lunchpauze ineens een pingeltje met ‘porno-date’.

In drukke periodes ­verzetten we zelfs sociale afspraken, zodat er toch nog een vluggertje ­tussendoor kan. Of de een spreekt de ander erop aan: ‘Hup, niet zo chagrijnig, broek uit!’ Die boze bui is daarna direct ver­dwenen, doordat je ‘happy stofjes’ aanmaakt tijdens de seks. Slechts tijdens een hele zware menstruatie of als ik migraine heb, slaan we over. Maar na een kaakoperatie lag ik, met opgezwollen hoofd, toch ’s avonds weer klaar voor een vrijpartij. In missionarishouding ging het prima.

“Voor ons is seks gewoon qualitytime. En vooral lol”

We zijn echt geen nymfo’s die van geen ophouden weten, maar voor ons is seks gewoon qualitytime. En vooral lol. We lachen continu als we bezig zijn. De langste tijd achter elkaar dat we geen seks hebben gehad was zes dagen, net na mijn bevalling. Langer mocht het ook echt niet zijn. We zijn als de dood dat als onze frequentie wordt teruggebracht naar twee keer per week, je snel gaat naar twee keer per maand en dan naar nooit meer.

Lees ook – ‘Mijn vriend en ik vrijen rustig zes keer in een weekend’ >

Open en eerlijk

Naar vrienden zijn we heel open en eerlijk over ons seksleven. Onze buurman snapt er niks van. Hij vraagt Mark menigmaal of het toch geen bluf is, zo’n hoog libido. Maar nee, we houden het gewoon graag gezellig thuis. Mijn ouders brachten me vroeger al bij dat een mens vier levensbehoeften heeft: eten, drinken, onderdak en seks. Waarom zou je op een verjaardag wel mogen vertellen dat je een lekker broodje tonijn hebt gegeten, maar niet dat je net lekker hebt gesekst?

Onze oudste dochters licht ik natuurlijk in over de gevaren van soa’s en zwangerschap, maar ik probeer ze ook mee te geven dat seks – als ze eraan toe zijn, met wederzijdse instemming en de juiste man of vrouw – prettig kan zijn.

De kinderen weten overigens niets van ons actieve seksleven. We kussen en omhelzen elkaar waar ze bij staan, maar vertellen niet uitgebreid wat we doen als zij slapen of op school zijn. Dat gaat ze niks aan. We hebben weleens voor de grap gezegd dat we een sok aan de deur zouden hangen zodat ze wisten dat we ons niet ­mochten storen, maar dat vinden we toch een beetje awkward.

Plaagstootjes

Wel houden we subtiele plaagstootjes om alvast in de mood te komen voor een vrijpartij later die avond. In de film Legally ­blonde geeft de hoofdpersoon tips over hoe je de aandacht van een man kan krijgen. Ze noemt dat ‘bend over and snap’: met gestrekte benen iets van de grond pakken, en al omhooggaand, je borsten vooruit gooien.

Als Mark staat te koken, laat ik zogenaamd steeds iets op de grond vallen, puur voor de grap. Of hij gooit expres de keukendoek op de vloer. Dan hebben we de grootste lol, ­terwijl de kinderen geen idee hebben wat we ermee bedoelen.”

Wil je ook geïnterviewd worden voor deze rubriek? Dan krijg je een ‘pretpakket’ van EasyToys t.w.v. € 75. Mail naar redactie@kekmama.nl.