Geplande seks: ‘Via een app op mijn telefoon houd ik bij wanneer mijn man en ik het doen’

17.02.2024 14:22
Beeld: Shutterstock

Bij Emma (35) en Marc (35) is seks sinds de komst van de kinderen (nu 4 en 2,5) een kwestie van plannen geworden.

“Via een app op mijn telefoon houd ik bij wanneer mijn man Marc en ik seks hebben. Niet alleen handig als ik wil weten wanneer mijn vruchtbare dagen zijn, voor een eventuele derde, ook om de frequentie bij te houden. Soms zitten er bij ons zo drie weken tussen. Dan schrik ik. Ook al heb ik niet altijd zin of ben ik vermoeid, seks vind ik belangrijk in een relatie. Als je dat te veel loslaat, creëer je afstand. Hoe langer je het dan niet doet, hoe lastiger de eerste move weer wordt. Merk ik dat er alweer bijna een maand niks is geweest, dan plan ik bewust een heet avondje. Ik zie het niet als tegen mijn zin in moeten vrijen, maar wel als ‘de boel onderhouden’.

Opposites

Marc en ik zijn sinds december 2013 samen, maar echte opposites. We zijn het nóóit met elkaar eens. Niet over opvoeding (ik houd de kinderen liefst dicht tegen me aan, hij laat ze meer los), geloof (ik ben katholiek, hij niets) of inrichting (we kunnen nog geen bank uitkiezen die we allebei mooi vinden). Maar ook qua seks verschillen onze behoeftes. Als hij zin heeft, ben ik moe, als ik denk: het wordt wel weer eens tijd, haakt hij af. Te veel aan zijn hoofd, gezeur op het werk.

Soms komen we tot een concessie. Dan beft en vingert hij me en laat hij me even goed klaarkomen. Een andere keer bied ik aan hem te pijpen, maar heb ik verder geen trek in de hele mikmak. Of we komen tot een soort deal: we starten gewoon met een vrijpartij. Lukt het niet, dan kappen we het af. Dat is oké. We vatten het dan niet persoonlijk op, kunnen alle twee gelukkig goed ‘nee’ incasseren.

Momenten uitkiezen

Als ik Marc verleid, doe ik dat door eerst goed te zoenen. Dus geen vluchtige kus, zoals we de hele dag door doen, maar echt stevig kussen. Werkt het best als voorspel. Een vrijpartij van ons bevat meestal het standaard werk: zoenen, beffen, pijpen en dan seks. Met vaste standjes als missionaris, op z’n hondjes en af en toe 69. Die laatste is vooral favoriet bij Marc. Maar al met al duurt het maximaal een kwartier.

Toen Marc en ik elkaar net leerden kennen was alles even spannend en nieuw. Ik raakte automatisch opgewonden en we deden het bijna elke dag, urenlang. Maar dat houd je geen zes jaar vol. Zeker niet met kleine kinderen. De eerste maanden van hun leven hield ik de kinderen ook bij mij in bed. Makkelijk voor borstvoeding. Dan vertrok ik om acht uur ’s avonds al richting slaapkamer, zodat ik vast kon uitrusten en mijn bed ook niet uit hoefde als de baby honger had. Vielen we na het voeden allebei snel in slaap. Maar ook toen de kleine allang weer in zijn eigen wieg lag, wilde ik in bed vooral slapen en niet friemelen of gedoe.

En nog steeds moeten we de momenten uitkiezen waarop het uitkomt seks te hebben. Spontaan gebeurt maar heel sporadisch. Ik ben altijd bang dat een van de kinderen wakker wordt. Dat komt amper voor, maar toch vrij ik met een half oog open. Echt een avond alleen thuis zijn we ook nooit. Ik ben heel slecht in de kinderen wegbrengen naar een oppas. Maar elke dinsdag zijn ze bij opa en oma. Als ik dan aan het eind van de dag uit mijn werk kom, kunnen Marc en ik net even seksen voordat we ze weer ophalen. Geen uitgebreide sessies, maar als we het vlug doen, past het precies. Het is er niet minder lekker door.

Lees ook: ‘Tijdens een vrijpartij in de duinen hoorden we ineens voetstappen’ >

Losser

Op zich ben ik wel tevreden met mijn seksleven, maar ik zou willen dat ik wat losser was. Ik denk dat het dat voor Marc ook wat leuker en spannender zou maken. Af en toe proberen we wat uit, maar dan voel ik toch iets van schaamte. Vaak is het een kwestie van wennen aan het idee en het gewoon een paar keer doen. Ik moet daarin groeien.

Zo hebben we wel speeltjes, maar die liggen eigenlijk te verstoffen in mijn nachtkastje. Ik vind het raar om die te gebruiken. Marc is ook gek op lingerie, maar dat vind ik zo’n gedoe. Binnen drie tellen is dat weer uit. Toch zou ik het meer moeten doen. Als ik onder mijn kleding pikante lingerie draag, of zelfs gewoon een matchend setje, voel ik me al sexyer. Maar bij dirty talk sla ik tot nu toe nog helemaal dicht. Marc vindt dat geweldig, maar als ik daarin meega hoor ik mezelf praten, ga te veel nadenken en dan lukt het niet meer.

Fantasie

Wel wil ik meegaan in de fantasie van Marc om ooit eens een trio met een andere vrouw te vormen. Als we samen vrijen fantaseert hij er vaak over om mij met een andere vrouw bezig te zien. De eerste keer dat hij dat opperde, reageerde ik heel afwijzend. Ik was net zwanger van onze tweede en een vat vol hormonen. Op dat moment wilde ik helemaal geen polonaise aan mijn lijf, laat staan dat we er nog iemand bij gingen vragen in bed.

Inmiddels ben ik genoeg ontzwangerd en sta ik er meer voor open. Twee mannen zou ik niet aankunnen, maar seks met een vrouw lijkt me best spannend. Maar hoe en waar ga je een derde partij vinden? Marc wil geen escort inhuren, dus hoe moet je deze fantasie dan werkelijkheid maken? Ik ga ook niet zomaar iemand op straat aanspreken. Misschien door naar een parenclub te gaan, als ik dat durf. Maar goed, gaat het niet door, dan hebben we wel heel veel voorpret door die fantasie in bed gehad.”

Wil je ook geïnterviewd worden voor deze rubriek? Mail naar redactie@kekmama.nl.

 

Dit artikel stond eerder in Kek Mama.