‘Voor mij geen handboeien, liever heb ik rozenblaadjesseks’

04.11.2023 15:20
rozenblaadjes seks Beeld: Getty Images

Eb en vloed, noemt Ada haar seksfrequentie sinds ze een kind hebben. Terwijl ze vlak na de bevalling stond te popelen om weer te seksen.

Ada (31) is vier jaar samen met Noah (35) en moeder van Lisse (8 maanden).

“Nog nooit heb ik er iets over gelezen en geen enkele vriendin die ik ken moest er in de eerste máánden zelfs maar aan denken. Maar ik had al de dag na mijn bevalling zo ontzettend veel zin in seks, dat ik bijna niet kon wachten om weer met mijn vriend Noah te vrijen. Aangezien we tijdens mijn zwangerschap minimaal aan seks hadden gedaan, omdat ik of te misselijk of te moe was, stond mijn lijf bijna op ontploffen.

Alleen: de verloskundige had ons zes weken onthouding opgedragen. Ik had een vaginale bevalling gehad, met hechtingen. Die kraamweek hebben we daarom maar alle slaapjes van Lisse volledig benut om elkaar te liefkozen en te experimenteren met standjes, zonder penetratie, maar na een week pakten we de draad weer op.

Waarom ik zo geil was, weet ik niet. Ik denk dat ik gewoon overstelpt werd door liefde voor onze dochter, maar ook voor Noah, die me zo’n mooi kindje had gegeven en dat ik daarom niets liever wilde dan intiem zijn met hem.

Blikseminslag

We waren al met elkaar verbonden, maar dankzij Lisse is dat voorgoed geworden. Toch lag het helemaal niet in de planning dat ik met Noah een kind zou krijgen. Tot vier jaar geleden woonde ik nog samen met Roy, een van de liefste jongens die ik ken. We waren al zes jaar een stel, maakten plannen voor de toekomst, hadden een hond en een prima leven.

“Meteen bij onze allereerste ontmoeting sloeg de bliksem in: pats, boem. Dit was hem”

Dat alles veranderde in één klap toen ik wekenlang een training moest geven voor mijn werk, samen met Noah, een andere coach die door het bedrijf was ingehuurd. Meteen bij onze allereerste ontmoeting sloeg de bliksem in: pats, boem. Dit was hem. De man van mijn leven. Maar tegelijkertijd dacht ik: dit is onzin. Ik heb een lieve vriend, ik móét dit gevoel negeren.

Gevoelens voor een ander

Thuis biechtte ik direct aan Roy op dat ik gevoelens had gekregen voor een ander, maar, zo zei ik erbij, wees niet bang, het is geen bedreiging voor jou. Roy schrok er ook niet van. We hadden het weleens gehad over de mogelijkheid dat je op een festival of feestje iemand zag van wie je het een beetje warm kreeg. Leuk, geniet ervan, maar niks mee doen, was ons motto.

Datzelfde dacht ik ook te kunnen doen bij Noah. Maar in die weken dat we samen werkten had ik continu hartkloppingen en ik kleurde als ik naar hem keek. Andersom merkte ik geen romantische interesse, wel hadden we een goede, zakelijke klik. Niks flirten of scheve lachjes, we gedroegen ons heel professioneel tegenover elkaar.

Flapuit

Op de laatste dag zat ik bij Noah in de auto naar huis. Ik was bang dat het de laatste keer was dat ik hem zag en reageerde dolblij toen hij me vroeg voor een nieuw project. Ineens flapte ik eruit dat ik knetterverliefd op hem was.

Noah reageerde diplomatiek: ‘Wat knap dat je dat deelt. Het zal niet makkelijk voor je zijn, omdat je een relatie hebt.’ Hij voelde zich erg vereerd, zei hij en daarna bleef hij stil. Toen biechtte hij op dat hij een helder beeld had van zijn toekomst en dat hij mij daarin zag. Die avond hebben we drie uur lang bij hem op de bank zitten praten. Er gebeurde niks, want dat vond ik niet eerlijk tegenover Roy. Ook wilde ik geen liefdeshigh najagen en eerst mijn gevoelens op een rij zetten: was dit een fling of liefde?

Lees ook – ‘Pas na de geboorte van de jongste begon ik te genieten van seks’ >

De knoop doorhakken

Een aantal weken kon ik geen knopen doorhakken. Hoe onromantisch het ook klinkt, de relatie met Roy, ons huis, de hond; ik durfde het niet zomaar in te ruilen voor een avontuur met Noah. Toch voelde ik aan alles dat dit niet zomaar zou overwaaien. Als ik bij Roy in bed kroop, voelde het alsof ik vreemdging.

Ondertussen merkte Roy dat ik wegdreef. Als redmiddel stelde hij voor dat we voor een open relatie zouden gaan, maar dat werkte niet. Emotioneel was ik verbonden met Noah, ik moest het uitmaken met Roy.

Nu zijn we vier jaar verder en is het de beste beslissing ooit gebleken. Noah en ik zijn nog steeds smoorverliefd. De seks met hem is fantastisch. Noah praat veel en geeft zich letterlijk makkelijk bloot. Ik vind het heerlijk als we in elkaars armen liggen. Voor mij geen blinddoeken of handboeien, liever heb ik rozenblaadjesseks. Al denk ik soms ook wel: niet te veel kletsen en friemelen, ik wil nu gewoon lekker neuken.

Eb en vloed

Nu we een kind hebben is ons seksgemiddelde als eb en vloed: het schommelt enorm. Borstvoeding geven helpt bijvoorbeeld ook niet erg mee. Mijn borsten doen al een jaar niet meer mee met seks, dat werkt niet meer voor me.

Soms doen we het dagen achter elkaar, soms weken niet. Dat hele heftige seksen uit de kraamweek is weer weggezakt. Onze dochter Lisse zorgt voor een hoop liefde maar ook voor gebroken nachten. Soms zijn we zo moe, dat we geen puf hebben om zin te maken. Daar doen we allebei niet moeilijk over. Het komt vanzelf weer goed.

“Soms zijn we zo moe, dat we geen puf hebben om zin te maken”

Komt ook omdat Lisse bij ons op de kamer slaapt en beter doorslaapt als ze naast mij in bed ligt dan in haar co-sleeper. Vaak zoekt Noah dan boven op zolder het ­logeerbed op. Niet gezellig en al helemaal niet goed voor je seksleven, maar dat compenseren we door af en toe een datenight in te plannen. Dan gaat Lisse naar mijn moeder en nemen we echt de tijd voor elkaar.

Wat goed werkt als voorspel is om elkaar spannende vragen te stellen. Ik heb ooit een tantrische workshop gevolgd en daar het e-book 500 Questions for lovers to deepen sexual desire besteld. Denk aan vragen als: wat wil je ooit eens uitproberen in bed? Of: heb je weleens seks tegen je zin in gehad? Maar ook: van welke dingen die ik bij je doe voel je dat ik van je hou? Na drie van zulke intieme vraagstukken zijn we helemaal in de rol van minnaars in plaats van ouders.”

Wil je ook geïnterviewd worden voor deze rubriek? Dan krijg je een ‘pretpakket’ van EasyToys t.w.v. € 75. Mail naar redactie@kekmama.nl.