Roy: ‘Als ik moe ben, vind ik het soms lastig om de leuke, lieve papa te zijn’

16.02.2023 06:02
Kek Papa Roy Beeld: Julie van Dam Photography en privé

Roy Romeijn (30) is getrouwd met Anne (28) en vader van dochter Ivy (7) en zoon Lux (4).

Surprise

“Het was op een zaterdagochtend om 07.25 uur, dat weet ik nog precies. Anne was overtijd en al twee uur beneden aan het ijsberen, toen ze toch maar een zwangerschapstest deed. Ze maakte me wakker en zei dat de test positief was. ‘Mooi toch’, zei ik en ik wilde weer verder slapen. Ik dacht: positief, dat betekent goed nieuws, namelijk niet zwanger.

We waren zo jong, ik was nog niet toe aan kinderen. Ik deed een opleiding, we hadden geen koophuis en waren net zeven maanden samen – dat plaatje klopte niet in mijn hoofd. Ik moest enorm wennen aan het idee. Tot Anne zei: ‘Vader word je sowieso, maar of je papa wordt is aan jou.’ De week erna kwam ik thuis met een pak luiers en zei ik dat we ervoor moesten gaan.”

Nummer twee

“Toen we een tweede kind wilden, gingen we ervan uit dat het zeker een halfjaar zou duren. Binnen een maand was Anne alweer zwanger. De overgang van één naar twee kinderen vond ik pittig. Ivy was twee toen Lux geboren werd en had zelf nog best wat zorg nodig, en het was lastig om de aandacht goed te verdelen.”

Lees ook – Deze vrouwen houden nóg meer van hun man sinds hij vader is: ‘Hij is veel leuker geworden’ >

Romantiek

“Door de onverwachte eerste zwangerschap geloofde niet iedereen in onze relatie. ‘Die blijven echt niet bij elkaar’, werd er gezegd. Maar we staan er nog steeds. Het is belangrijk dat we Anne en Roy blijven, niet alleen papa en mama. Soms plannen we een gezellig avondje als de kinderen op bed liggen, met een hapje, drankje en kaarsjes bij onze hottub in de tuin.”

Kek Papa Roy Kek Papa Roy

Besef

“Lux is de rust zelve, net als ik. Ivy is een stuiterbal en gevoelig. Een echte meid, soms verkleedt ze zich zes keer per dag. Als ik moe ben, vind ik het soms lastig om de leuke, lieve papa te zijn. En ik voel me weleens schuldig dat ik te weinig tijd voor ze heb als het druk is op het werk en in het huishouden. ‘Papa doet nooit wat met ons’, zei Ivy laatst. Dan besef ik dat het inderdaad te lang geleden is dat ik met ze in de speeltuin ben geweest.”

“Ik ben een erg beschermende vader. Nu al weet ik dat ik later Lux en Ivy na het stappen kom ophalen. Maakt me niet uit hoe laat het is, papa staat er.”

Klein geluk

“Soms spelen we bioscoopje. Dan slepen we de matrassen naar beneden en kijken we films met chips en chocolaatjes. En slapen we vervolgens met z’n allen gezellig in de woonkamer. Tuurlijk slaap ik dan niet heel lekker, maar de kinderen hebben een gouden avond en daar gaat het om. Dat vind ik de allermooiste momenten als vader, als ik die koppies helemaal zie glunderen. En als ze blij op me af komen rennen als ik thuiskom na het werk.”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.