Meteen zwanger na de eerste date: ‘Het was vijf weken na onze eerste zoen’

25.02.2020 12:49
meteen zwanger eerste date Miranda Beeld: Pexels

Je kent elkaar nauwelijks en bam: twee streepjes op de predictor. Zie dat maar eens als koppel te overleven.

Miranda (47) heeft een relatie met Rick en is moeder van Lieve (8).

“Ik was 37, single, werkte altijd en dacht: is dit het dan? Ik nam een sabbatical en vertrok voor zeven weken naar Australië om te bedenken wat ik met mijn leven wilde. Al snel was ik eruit: ik wilde moeder worden.

Opslag verliefd

Na mijn terugkomst ontmoette ik Rick in de kroeg. Ik was meteen verliefd. Alleen had ik al een nieuwe reis geboekt. Ik vroeg Rick mee en vijf weken na onze eerste zoen stapten we in het vliegtuig naar Namibië en Botswana. Het pakte goed uit, we hadden een geweldige maand. Rick kwam uit een lange relatie die was gesneuveld omdat hij graag kinderen wilde en zijn ex niet. Hij polste of ik moeder wilde worden. Nou, reken maar. We besloten er samen voor te gaan.

Ik had gedacht dat het wel even zou duren, maar was meteen zwanger. We waren blij en verbaasd. En ook wel bang voor reacties van de buitenwereld, maar die waren vrijwel allemaal positief. Mijn vrienden kenden mijn geschiedenis met mannen en wisten dat het dit keer goed zat.
 

‘Zo kenden we elkaar nog niet’

Uit de nekplooimeting bleek dat onze dochter een kans van één op zes had op het syndroom van Down. Die onzekerheid was verschrikkelijk. We leerden elkaar ineens een stuk beter kennen, want we moesten serieuze gesprekken voeren. Wat als? Gelukkig bleek uit de vruchtwaterpunctie dat de baby kerngezond was.

Een kind krijgen is heftig, zeker als je eigenlijk elkaar nog aan het aftasten bent. Door de zwangerschapshormonen was ik niet mezelf. In de kraamweek kregen we heftige ruzie. Geen idee meer waarom, maar ik moest vreselijk huilen. Onze kraamhulp stuurde Rick naar beneden en stopte mij onder de wol. We waren nog nooit zo boos op elkaar geweest. Zo kenden we elkaar nog helemaal niet. We hadden geen basis waarop we konden terugvallen.
 

Lees ook
8 dingen die mensen je niet vertellen over kinderen opvoeden >

 

Alles kan en mag

Ik leefde volgens het motto: alles kan en mag. Nu draait alles om ons gezin. Ik ben gelukkig met Lieve, maar wil ook alleen met Rick kunnen zijn. Uit eten, een lang weekend weg, spontaan op pad. Oppas regelen en gaan. Vroeger fantaseerde ik over de reizen die ik samen met mijn vriend zou maken. Daar hebben we amper de tijd voor gehad.

Nu reizen we wel met z’n drieën, maar ik zou ook graag met Rick stedentrips maken. Helaas, hij wil niet zonder Lieve in het vliegtuig stappen. Als er iets met ons gebeurt is ze haar ouders kwijt, zegt hij. Dus rijden we samen naar Berlijn en vlieg ik met een vriendin naar Valencia.”
 

Dit verhaal heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >