Papa Rory over vroeggeboorte tweeling: ‘Het heftigste moment in mijn leven’

29.12.2022 06:50
Kek Papa Rory vroeggeboorte tweeling Kelly Beukers Beeld: Iris van der Wal (By Iris Photography) en privé

Rory Turubassa (30) is verloofd met Kelly Beukers (25) en vader van de tweeling Jackson en James (3).

 

Trigger

“Ik dacht nooit aan kinderen krijgen. Mijn focus lag op mijn danscarrière. Vier jaar geleden kreeg ik een relatie met Kelly. Zij raakte al snel ongepland zwanger, maar dat werd een vroege miskraam. Dit was voor ons wel de trigger om er daarna echt voor te gaan. We voelden allebei dat we graag ouders wilden worden.”

Surprise

“Binnen een maand was Kelly weer zwanger. Met negen weken kregen we een echo. De echoscopist ging checken of het hartje klopte. Toen zei ze ineens: ‘Mag ik jullie twee keer feliciteren?’ Ik was in shock en lachte als een boer met kiespijn. Ik wist dat het pittig zou worden met een tweeling, maar ook heel leuk. Onze kinderen zouden altijd elkaar hebben en nooit alleen zijn.”

Veel te vroeg

“Kelly was iets meer dan 25 weken zwanger toen ze harde buiken kreeg. We gingen voor een check naar het ziekenhuis, en toen begon de rollercoaster. Kelly bleek namelijk al ontsluiting te hebben. Ze kreeg weeënremmers en een longrijping prik. Elke minuut die we konden rekken, was meegenomen. Maar er was geen houden aan, de ontsluiting zette door. We kregen te horen dat de baby’s een overlevingskans van vijftig procent hadden. Ik voelde me zó machteloos.”

Lees ook – Kelly Beukers: ‘Onze tweeling werd na 26 weken geboren – ze wogen nog geen kilo’ >

Heftig

“De volgende dag werden onze zoons geboren. Eerst Jackson, die gelukkig meteen een keel opzette. Daarna kwam James. Hij bewoog niet en maakte geen geluid. Direct werd hij gereanimeerd en na een minuut begon hij ook te huilen. Dat was het heftigste moment van mijn leven. Ze hebben wekenlang met toeters en bellen in de couveuse gelegen en het is nog een paar keer spannend geweest omdat de jongens beiden het RS-virus kregen. Na drie maanden konden we onze zoons eindelijk mee naar huis nemen.”

“Hun geboorte was het heftigste moment in mijn leven”

Kek Papa Rory vroeggeboorte tweeling Kelly Beukers

Wonder

“Het gaat nu hartstikke goed met Jackson en James. Hun spraak en motoriek zijn goed, vooralsnog is er niets dat wijst op een achterstand. Ze zijn heel hecht samen. Tuurlijk, soms slaan ze erop los als ze hetzelfde stuk speelgoed willen, maar daarna geven ze elkaar een knuffel en een kus.”

“Kelly is nu zwanger van ons derde kind, we hebben net de eerste echo gehad. Het hartje klopte en ja, het is er echt maar eentje. Of we daarna meer kinderen willen, weten we nog niet. We kijken wel hoe het loopt.”

Copycat

“Het verrast me hoe slim en bijdehand ze nu al zijn. Dan maak ik een grapje en een dag later zegt Jackson precies hetzelfde. Je eigen humor terugzien in je kinderen, daar moet ik zo om lachen.”

Schuldgevoel

“Soms zijn de jongens in een slecht humeur en huilen ze om niets. Dan slaat dat over op mij en word ik ook humeurig en snel bozig. Daarna voel ik me altijd schuldig: ze zijn nog maar klein en moeten alles nog leren. Ik probeer daarin geduldiger te worden.”

Dit artikel staat in Kek Mama 11-2022.

Kek Papa Rory vroeggeboorte tweeling Kelly Beukers Kek Papa Rory vroeggeboorte tweeling Kelly Beukers

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.