Dat ging ff mis: ‘Zat ik daar tussen elf mannen, met twee grote natte plekken in mijn shirt’

22.07.2023 14:30
borstvoeding 4 jaar

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Hanne (29) woont samen met Jasper (31) en is moeder van Anne-Floor (11 maanden).

“Midden in mijn bevallingsverlof moest ik een middagje terug naar mijn werk voor een belangrijke meeting. Onze nieuwe CEO zou ­worden voorgesteld tijdens een lunch in een ­fancy strandtent.

Ik had er niet bijster veel zin in, zat al lang en breed op mijn roze wolk in de babybubbel. Maar mijn leidinggevende vond dat ik erbij moest zijn en bracht het leuk, onder het mom van ‘lunchen moet je toch’. Het laat zich raden dat dat een man is, net als het gros van mijn collega’s.

Maar oké, twee uurtjes kon ik er wel even tussenuit. Mijn vriend bleef bij de baby en ik had ’s morgens al gekolfd, dus Anne-Floor kon gevoed worden als ze honger had. Voor de gelegenheid had ik me helemaal opgedirkt en ­netjes aangekleed in een wit broekpak, met roze topje en hakken. Iets anders dan mijn dagelijkse joggingpak. Ik voelde me weer op en top vrouw.

Spontaan doorweekt

De bijeenkomst begon ook zeer geslaagd. Het eten was lekker, de presentatie interessant. Tot zover ging alles goed. Maar op het eind, net toen we desserts hadden besteld, kwam er een vrouw met een baby de strandtent binnen. Op het moment dat haar kind begon te krijsen, voelde ik iets geks veranderen in mijn lijf. Mijn ­borsten, ­blijkbaar aangemoedigd door het huilen, begonnen spontaan melk te spuiten. Binnen no-time was mijn beha doorweekt.

“Binnen no-time was mijn beha doorweekt”

Ik had voor de ­zekerheid compressen in mijn voedingsbeha gestopt, maar dat hield de golven niet tegen. Ik voelde me verschrikkelijk opgelaten. Zat ik daar ­tussen elf mannen, met twee grote natte plekken in mijn shirt. Het liefst was ik direct opgestaan, maar ik moest wachten op mijn brownie en muntthee. Ik heb er maar een geintje van gemaakt en mijn doorweekte ­decolleté weinig charmant verstopt achter een groot linnen servet.”

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.