‘Om haar terug te lokken, zong ik liedjes door de brievenbus heen’

14.02.2024 15:06
Dat ging ff mis sleutels vergeten peuter alleen

Een moeder vertelt over het hilarische moment in het moederschap waarop ze even he-le-maal de mist in ging.

Shanna (36), moeder van dochter Pip (3): “Door het raam van mijn gesloten voordeur zag ik mijn kleine meisje in haar roze stippenregenpak in de gang zitten. Ze wachtte braaf tot ik de deur zou openen om haar te komen halen. Het was kwart over zes ’s morgens en ik was zojuist in de stromende regen naar buiten gerend om de regenkap alvast op de bakfiets te zetten om Pip naar het kinderdagverblijf te brengen.

Door een mix van vermoeidheid en haast had ik uitgerekend die ochtend mijn huissleutels niet in mijn zak gestoken – en de voordeur dichtgedaan. Ik belde direct mijn ex, die op vijf minuten fietsen van ons woont en een reservesleutel heeft voor noodgevallen. Tot dan toe was ik nog chill.

Gillende keukenmeid

Het huis was babyproof, dus geen angst dat Pip zich zou bezeren zonder mijn toezicht. Wel vreesde ik een huilbui, Pip is namelijk net een gillende keukenmeid. De paniek brak pas uit toen bleek dat ik niets aan de sleutel van mijn ex had, omdat die van mij aan de binnenkant het slot blokkeerde. Wat nu? De enige mogelijkheid was om een raampje in te slaan, maar we hadden niets om het te breken.

Inmiddels had Pip het wel gezien in de hal en kroop uit mijn zicht, naar de woonkamer. Om haar terug te lokken, zong ik liedjes door de brievenbus heen. Maar ze gaf geen krimp. Uiteindelijk tikten mijn ex en ik het raampje in met een stuk hout en met een tak uit de bosjes lukte het ons na lang pielen de klink naar beneden te duwen. Gelukkig was er met Pip niets aan de hand, maar sindsdien stap ik áltijd gewapend met mijn sleutels de deur uit.”

Dit artikel stond eerder in Kek Mama.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.