Supergênante opmerkingen: ‘Mama, mag ik je betasten?’

24.03.2024 11:33
betrapt door kind tijdens seks Beeld: Getty Images

Geheimzinnig doen over bloot en seks, daar doen we anno 2024 niet aan. Dus neemt je kind ook geen blad voor de mond. En dat de categorieën ‘lekker spontaan’ en ‘supergênant’ nogal dicht bij elkaar liggen neem je dan maar op de koop toen.

Keurig opgevoed

Josey (35) is moeder van twee zoons (8 en 7) en een dochter (3). “Met mijn dochter had ik een boekje bij de bieb gehaald over ‘je lijf is van jou’. Na het lezen kletsten we over dat ze zelf de baas is over haar eigen lijf. En dat je toestemming moet vragen om aan elkaar te zitten. Dat ze gek is op stoeien met haar broers en mij had ik even over het hoofd gezien. Dus nu vraagt ze elke dag voor een potje stoeien heel serieus: ‘Mama, mag ik je betasten?’”

Maar oma, wat heeft u veel haar

Tess (42) is moeder van een dochter (7) en zoon (11). “Mijn dochter logeerde een aantal jaar geleden bij mijn schoonmoeder. Terwijl de kinderen gezellig samen in bad zaten, sprong mijn schoonmoeder even snel onder de douche. Mijn dochter, gewend aan onze blote billen – thuis douchen we met de badkamerdeur open – keek even goed en riep verbaasd uit: ‘Hé oma, mijn mama heeft daar helemaal geen haar!’”

Muzikaal intermezzo

Suus (31) is hoogzwanger. “Een paar maanden terug kwam mijn neefje van één jaar een weekend bij ons logeren. Na het eten zat de pastasaus in zijn haren, dus hij moest onder de douche. Omdat hij nog niet goed zelf kon staan en we geen bad hebben, besloot ik samen met hem te douchen zodat ik hem vast kon houden. Hij vond het prima, maar al snel draaide hij zich om, sloeg met zijn handen op mijn nogal stevige boezem en riep: ‘Bambadambadam, trommels!’ Ik moest vreselijk hard lachen. ‘Oké, deze is klaar!’ riep ik naar mijn vriend.”

Lees ook: Leidt De Week van de Lentekriebels tot seksualisering? ‘Je beschermt kinderen juist’

Iedereen een cavia

Wende (37) is moeder van twee zoons (3 en 1). “Na de kinderdagopvang komt mijn oudste elke keer met de meest uiteenlopende verhalen thuis. Dat hij tijdens het avondeten ineens begon over ‘alle mama’s hebben een cavia’ vonden we dus niet echt verrassend, maar we vroegen ons wel af hoe hij daarbij kwam. Het duurde erg lang voordat we begrepen dat hij een ‘vagina’ bedoelde. Een woord dat hij al wel vaker had gehoord, maar waarvan blijkbaar alleen de helft was blijven hangen.” 

Een bevredigend geluid

Celine (30) heeft een zoon (2) en een dochter (1). “Voor mijn dertigste verjaardag kreeg ik van mijn beste vriendin een Satisfyer in de vorm van een pinguïn. Volgens haar kon het echt niet dat ik er nog geen had. Onnadenkend had ik het apparaat even op mijn slaapkamer gelegd met het idee: ik zoek er straks wel een goeie plek voor. Maar mijn oudste van bijna drie speelt graag het spelletje ‘welk geluid maakt welk dier’. Nadat hij het ding had gevonden kwam hij trots aangelopen met de mededeling: ‘Mama’s pinguïn zegt BABABABAABAA!’ – denk aan een vastgelopen brommer. Een geluid dat hij nog steeds maakt elke keer dat hij een pinguïn ziet.”

Bloedirritant

Lena (45) is moeder van een dochter (5). “Ik probeerde heel onopvallend een tampon te pakken uit mijn tas, in een huis vol visite. Gilt mijn dochter door de kamer: ‘Mama, heb je weer zo’n gezellig tampionnetje nodig voor op de wc?’”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.